Afbeelding

Sponsors SV Den Hoorn maken shirtreclame van Fight Cancer mogelijk

Algemeen

Editie: Week 42, Jaargang 20 |

De selectie van SV Den Hoorn en Yvon Poot (links van trainer Harry Biemans) poseren met de nieuwe, gesponsorde kleding. (foto: Alex Gielesen)

DEN HOORN – De spelers van SV Den Hoorn spelen sinds dit seizoen met het logo van Fight Cancer op de borst. Afgelopen zondag werden in de rust van het met 3-0 gewonnen duel met VCS de handtekeningen onder het sponsorcontract gezet.

Het initiatief voor deze actie komt voor een groot deel af van Yvon Poot, lid van de sponsorcommissie van Den Hoorn. “Ik liep al enige tijd met het idee, omdat ik in 2007 en in 2011 meegedaan heb aan de Fight Cancer-actie en daar heb ik heel goede herinneringen aan. Toen we in de sponsorcommissie op zoek waren naar een nieuwe hoofdsponsor, heb ik mijn idee gedeeld.”

Het idee werd niet met dovemansoren gedeeld; de overige leden van de sponsorcommissie waren meteen enthousiast. Poot had diepere redenen voor het initiatief. “Mijn vader, Jacq Poot, is afgelopen jaar aan alvleesklierkanker overleden. Ik heb jarenlang in zijn bedrijf gewerkt. Hij had een transportbedrijf en op termijn werd dat een handelsmaatschappij voor vrachtwagens en trailers. Het bedrijf bestaat inmiddels niet meer, maar de holding waartoe het behoorde wel. Het leek me mooi om ter nagedachtenis aan mijn vader wat voor de club, waar ik ook al twee-en-twintig jaar rondloop, te doen. Ook de familie was het ermee eens. Daarom staat het logo van zijn bedrijf op het shirt en bovendien zijn de spelers van Den Hoorn op deze manier de eersten die Fight Cancer op hun borst hebben staan.”

Na dit seizoen zal het logo hier nog twee seizoenen blijven staan. “Ik heb in de sponsorcommissie gezegd dat ik het twee seizoenen wilde doen, tenzij er iemand was die mee wilde doen. Dan zouden we het voor drie seizoenen kunnen doen. De Van der Helm groep stond op en was meteen enthousiast. Inmiddels zijn het eerste, tweede, derde en vijfde elftal uitgedost met nieuwe shirts, trainingspakken en tassen.”

Fight Cancer zal niet alleen op de kleding van Den Hoorn terug te vinden zijn. “Op 29 november hebben we bijvoorbeeld ook een sponsoravond waarbij Dennis van der Geest, ambassadeur van Fight Cancer een lezing houdt. Verder willen we nog feesten geven, waarvan een deel van de opbrengst ook naar het goede doel gaat.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12