Afbeelding

Het einde van de Nachtburgemeestersverkiezing komt in zicht. Stem snel!

Algemeen

Editie: Week 53, Jaargang 20 |

Anna Krul ontvangt de versierselen bij haar verkiezing tot Nachtburgemeester in 2011 uit handen van Marjoke Wildenberg van Juwelier Warnaar (foto Koos Bommelé)

DELFT - Delft wacht in spanning af wie op maandagavond 28 januari wordt gekroond tot Nachtburgemeester. De eerste ambtstermijn van Anna Krul loopt af en de lezers van de krant Delft op Zondag hebben nog enkele weken om te bepalen of zij de eretitel nog twee jaar mag blijven dragen.

Krul heeft in de strijd om de titel van Nachtburgemeester geduchte concurrentie. Ze moet het opnemen tegen Leo Quack, die in Café de Oude Jan in de vroege uurtjes voor vele Delftenaren de laatste gesprekspartner was voor het slapen gaan. Ook Peter Smit, naar eigen zeggen gediplomeerd klepzeiker en geen onbekende in de Delftse horeca, dingt mee naar het nobele ambt. Hij maakte op www.nachtburgemeesterdelft.nl zelfs zijn eigen campagnesite. Verder is creatieve duizendpoot Tijn Noordenbos, die in het verleden al vaak genoeg heeft bewezen iets aan Delft te kunnen toevoegen in de running en last but not least is daar nog Erwin Beijersbergen, gitaarvirtuoos, betrokken Delftenaar, maar bovenal rasoptimist.

Elke kandidaat heeft zo zijn speerpunten in de strijd om het Nachtburgemeesterschap. Anna Krul begeeft zich graag in het nachtleven en staat open voor een praatje met iedereen; Peet Smit is niet vies van het geven van oraties en is goed voor een gedicht per avond; Tijn Noordenbos wil de Delftenaar naar de binnenstad trekken door er van alles te organiseren; Erwin Beijersbergen kwam met het idee van alternatieve nachthuwelijken en Leo Quack hoopt vooral dat hij, mocht de eretitel hem toekomen, ook echt iets te vertellen krijgt.

De kandidaten hebben zich in de afgelopen weken aan u voorgesteld, hebben campagne gevoerd en hopen allemaal dat presentator Joost Verhoeff hun naam op maandagavond 28 januari in Belgisch Bier Café Belvédère uit de hoge hoed tovert. Voor het zover is, hebben de lezers van de krant Delft op Zondag nog een week de tijd om te stemmen op hun favoriete kandidaat om twee jaar lang symbolisch de scepter over het Delftse nachtleven te zwaaien. Heeft u al besloten wie u het Nachtburgemeesterschap gunt? Surf dan nu snel naar www.delftopzondag.nl/nachtburgemeester en breng uw stem uit op uw favoriete kandidaat, zodat het Delftse nachtleven de komende twee jaar weer in veilige handen is.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12