Hemd van het lijf

Algemeen

De Delftse stylist Gerwin van den Boogaard (39) behoort tot het vaste team Krabbé Staat op Straat, waarvan afgelopen dinsdag de eerste aflevering werd uitgezonden.

1. Waarom wilde je hier, bij PauLINE Bloembinders aan het Achterom, worden gefotografeerd?
“Dat heeft verschillende redenen. Zo past de winkel bijvoorbeeld het dichtst bij mijn persoonlijke stijl. Daarnaast spring ik hier regelmatig bij en is het erg prettig om met Pauline samen te werken. Het is één van de beste bloemenwinkels in Delft.”

2. Hoe ben je het stylingvak ingerold?
“Ik ben begonnen met de bloembindingopleiding in Vught, waarna ik verder ben gegaan bij Academie Artemis in Amsterdam. Toen ik daar klaar was werd ik benaderd om in Italië voor een groot bedrijf te gaan werken. Dat heb ik een tijdje met plezier gedaan, maar omdat ik steeds meer eigen ideeën ontwikkelde, ben ik voor mezelf begonnen. Ik gaf interieuradvies in Milaan en deed er restylingen. De liefde bracht me anderhalf jaar geleden weer terug in Nederland.”

3. En hoe ben je bij het programma Krabbé Staat op Straat terechtgekomen?
“Sinds ik terug ben in Nederland heb ik een eigen bedrijf: Gerw1n, Creator of Atmosphere. Hiermee geef ik adviezen op het gebied van interieur en styling. Dat kan gaan om bloemen en planten, maar ook om het neerzetten van een persoonlijke sfeer die aansluit bij de wensen van de cliënt. In die hoedanigheid heeft het bedrijf 2Dezign, dat zaken doet met het programma, me ingehuurd.”

4. Wat voor programma is Krabbé Staat op Straat?
“Een heel leuk, vlot programma. In een straat zetten mensen hun vintage-meubelen voor de deur en drie huishoudens worden uitgekozen om volledig te restylen. Hierbij gaat alles snel, kunnen kijkers er praktische tips uithalen en is de voice-over van Martijn Krabbé geweldig, zoals we van hem gewend zijn.”

5. En wat is jouw rol in het geheel?
“Ik ga samen met een koppel van de deelnemende straatbewoners een huis opknappen. Hierbij staat de kleurinjectie centraal. In Italië heb ik dit ook vaak gedaan. Dat is leuk, want door het gebruik van veel kleuren onderscheiden we ons van andere interieurstylisten.”

6. Wat is het leukste aan dit werk?
“Ik geniet altijd het meeste van de reacties van de mensen als ze hun huis binnenkomen dat net is opgeknapt. Als je ziet dat ze blij zijn met het resultaat, zelfs als er dingen gebeurd zijn waarvan ze altijd hebben gezegd dat ze dat absoluut nooit zouden doen. Daarnaast is het - doordat het op tv is - prettig dat er qua styling heel veel mogelijk is, vooral door de betrokkenheid van de verschillende sponsors.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“...zou ik ervoor zorgen dat Delft actief en vernieuwend wordt, maar wel met behoud van de vaste structuren. Delft is een prachtige stad, maar de uitstraling ervan kan allemaal best wat glamoureuzer. Delft moet bruisen. Het leven dat er nu is, komt voornamelijk van de studenten. Laat ik het zo stellen: Delft hoeft niet altijd het degelijke alternatief te zijn.”

8. Wat vind jij belangrijk bij het creëren van een nieuwe inrichting?
“Ik vind het van het grootste belang dat een interieur praktisch en leefbaar is. Daarnaast vind ik dat het wel moet leven. Je kunt een showroom in een huis neerzetten, maar dat werkt niet. Het leuke is dat je een inschatting van de mensen maakt en aan de hand daarvan een interieur gaat stylen. Over het algemeen zit ik daarmee altijd wel goed. Dat komt denk ik doordat ik een mensen-mens ben.”

9. Smaakt je tv-debuut naar meer?
“Ik zou het inderdaad wel ontzettend leuk vinden om meer te doen. Dat kan zijn een eigen rubriek of programma, waarin ik restylingen doe. Het leuke was dat één van de cameralieden me vroeg of ik al een eigen programma op tv had, maar dat was niet zo. Blijkbaar vindt hij dat ik het goed doe. Daarnaast beleef ik er ook nog eens veel plezier aan en dat is het belangrijkste.”

10. Waar ga je je de komende tijd mee bezig houden?
“Voorlopig heb ik nog wel werk aan het programma en als de kijkcijfers goed zijn, gaan we verder. Daar heb ik alle vertrouwen in. Verder heb ik mijn werk in de branche en sta ik voor allerlei leuke opdrachten open. Hierbij richt ik me vooral op het creëren van een persoonlijke atmosfeer die bij mensen past. Mensen kunnen Gerw1n, Creator of Atmosphere op Facebook vinden.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12