Jouw filmpje in het DSW Schaatsbaanjournaal?

Algemeen

Editie: Week 46, Jaargang 21 |

Op en rond de schaatsbaan gebeurt van alles dat leuk is om vast te leggen op foto of video. Veel mensen doen dat ook, zeker nu dat zo makkelijk gaat met bijvoorbeeld een telefoon. Zo ontstond het idee om een schaatsbaanjournaal samen te stellen.
Het eerste filmpje is inmiddels gemaakt en is te bekijken door naar www.schaatsbaandelft.nl te gaan. Binnenkort volgen er meer, bijvoorbeeld over het maken van ijs en over de schaatsbaanopbouw. En vanaf de opening op 6 december verschijnen er regelmatig schaatsbaanjournaals. Zo kan iedereen, ook achter de pc of op een smartphone, meegenieten van de winterse taferelen op de Beestenmarkt.
De schaatsbaan doet dat niet alleen. Demi Wiegman, 12 jaar, heeft al veel ervaring met filmen en monteren en was meteen enthousiast toen schaatsbaas Robin Verschoor haar over het idee van het schaatsbaanjournaal vertelde: ‘’Anderhalf jaar geleden ben ik in mijn vrije tijd begonnen met het opnemen van filmpjes die ik op YouTube plaatste. Dat pakte zo leuk uit dat ik mocht meewerken aan een schoolfilm die is uitgebracht op DVD.” Nu wil Demi het nog serieuzer aanpakken en met professionele programma’s aan de slag.
Demi loopt over van de ideeën over hoe ze het wil aanpakken: “Ik wil leuke gesprekjes met bezoekers aangaan en vragen wat ze zo leuk vinden aan de schaatsbaan. Ik vind het belangrijk om de originaliteit in de gaten te houden, dus dat is wel een uitdaging. Verder lijkt het me geweldig om zo nieuwe mensen te leren kennen en ik hoop natuurlijk vooruitgang te zien in m’n interviewtechnieken. Ik heb er echt zin in!”
Demi zit in de brugklas van het CLD. Inmiddels is de schaatsbaan in gesprek met de mentor van Demi om te kijken in hoeverre ook andere leerlingen van het CLD bij het schaatsbaanjournaal betrokken kunnen worden.
Ook in het schaatsbaanjournaal?
Het schaatsbaanjournaal is straks terug te zien op de schaatsbaan en wordt gedeeld via social media. Wil je net als Demi je eigen item in het schaatsbaanjournaal terugzien? Ga dan zelf aan de slag met je smartphone, iPad of camera. Ook leuke filmpjes van voorgaande jaren op de schaatsbaan zijn van harte welkom! Zet je filmpje online en stuur een link naar lisa@schaatsbaandelft.nl
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12