Afbeelding

Wat ik zeggen wil

Algemeen

Reinigen van groenbak
DELFT - Ik moet even mijn ergernis kwijt over het schoonmaken van de groencontainer. Er werd in de krant dit jaar tot nu toe al drie keer vermeld dat de groencontainers schoongemaakt zullen worden. Geen van deze drie keer is de container schoongemaakt. Ik heb hierover een e-mail gestuurd naar de Gemeente. Ik kreeg als antwoord dat ik de bak de rest van de week maar buiten moet laten staan, dan wordt hij wel schoongemaakt. Niet dus... Zakkenvullerij, vind ik dit. Een groot minpunt. Waar zijn jullie mee bezig? Houd je aan een afspraak.

Hannie Smidt, Delft


Verkeerd bezuinigen
DELFT - Mijn dochter van 13 jaar oud doet al enkele jaren iedere zaterdag vrijwilligerswerk bij Kinderboerderij Tanthof. Ze doet dit met veel plezier en met volle overgave en ook tijdens schoolvakanties is ze regelmatig aanwezig om te helpen. Eens per jaar wordt het Oogstfeest gehouden. Dit is een gezellige happening met voor ieder kind meerdere leuke activiteiten. Elk jaar wordt mijn dochter gevraagd of ze wil helpen en dat doet ze natuurlijk graag. Vorig jaar werd ze ook uitgenodigd om ook mee te doen aan de barbecue, die aan het einde van het Oogstfeest voor het personeel wordt georganiseerd. Een blijk van waardering voor een vrijwilliger, helemaal terecht natuurlijk. Vorig jaar kreeg ze als dank zelfs nog een cadeaubon. Ze was er helemaal trots op. Zo hoor je vrijwilligers af en toe in het zonnetje te zetten, dat stimuleert. Ook voor dit jaar is ze weer gevraagd om mee te helpen bij het Oogstfeest. Er is echter één probleem. Alleen de volwassen medewerkers mogen bij de barbecue aanwezig zijn. Onderdeel van de bezuinigingen, was het argument. Gemeente Delft, bedankt! Door deze bezuinigingsactie (toch zeker twee hamburgers, één saté en tien stukjes stokbrood) wordt er zeker toch wel zoveel bezuinigd dat er waarschijnlijk weer hoop is voor het open houden van DOK Tanthof?! Mijn dochter laat zich hierdoor gelukkig niet uit het veld slaan en zal zeker blijven helpen als vrijwilliger, maar dit is toch echt een schoolvoorbeeld van verkeerd bezuinigen.
Bert van Laren, Delft

Burenruzie Harnaschpolder
DELFT - Ik vind het erg jammer en laag van ‘de kopers’ van het wooncomplex in de Harnaschpolder dat ze op deze manier willen om de huurders de schuld van alles te geven wat hier in het complex gebeurt. Daarbij vergeten ze dat wij zelf, de huurders, slachtoffer zijn geweest van de inbraken in de garage. De fietsbak van mijn kinderen is bijvoorbeeld uit de garage gestolen. Hoe kunnen jullie beweren dat er huurders zijn die inbreken? Ze zijn bovendien zelf asociaal, omdat ze zelf niet de personen niet aan durven te spreken. Ik zie dit meer als aandacht zoeken en zielig doen, want wat moet je een kind kwalijk nemen? Ze hebben hier niets om te spelen, alleen een berg zand en stenen. Als je al weet dat hier veel kinderen zouden gaan wonen, dan had je de woning niet eens moeten kopen en lekker naar een wijk moeten verhuizen waar alleen mensen van jouw leeftijd wonen. Mijn buurvouw is in de 60 en woont hier naar wens. Ze begrijpt het van de kinderen en als er iets niet mee zit, dan zegt ze dat wel. Wat jullie doen is niet vatbaar, maar ik hoop dat jullie hiermee genoeg vrienden hebben gemaakt.

J. Trinidad, Delft


Bezuinigen op Stadskantoor
DELFT – Bij het bezuinigingsvoorstel om 9 miljoen op de bouw van het Stadskantoor te besparen, is door ons College een duidelijk signaal van onmacht afgegeven. De onmacht om het anders te doen zoals omschreven staat in hun zienswijze voor de jaren 2010 - 2014. Men is niet in staat om een project als de Spoorzone goed te ontwikkelen. De Gemeenteraad wordt gezien als een noodzakelijk kwaad en men probeert er elk ogenblik onderuit te komen. Het College laat de Gemeenteraad discussiëren over de plannen en aan het eind van een vergadering wordt er door de verantwoordelijke wethouder doodleuk gezegd dat deze discussies geen zin hadden omdat alles al lang in kannen en kruiken is. Zoals het ook thans het geval is. Het College luistert niet naar de oppositiepartijen, zoals bijvoorbeeld Onafhankelijk Delft. De partijen die het College begeleiden naar de fatale ondergang steunen hen door dik en dun, met alle gevolgen van dien. Hoe zouden die partijen zich thans kunnen verantwoorden naar hun kiezers? Of vinden ze dat niet nodig omdat zij zichzelf zitten te profileren in de Raad? Zitten ze alleen maar in de Raad om hun vertegenwoordigers in de Raad door dik en dun te blijven steunen? Een hart voor de stad hebbende ontbreekt deze partijen duidelijk. Ik ben dan ook benieuwd wat hun reactie is omtrent de bezuinigingsvoorstellen. Eigenlijk zouden ze dit moeten bestrijden, want hun visie omtrent het volledig bouwen van het nieuwe Stadskantoor wordt nu teniet gedaan. Ik denk dat die partijen daar erg mee zitten. Toen ik vorige week thuis kwam en mijn partner vertelde van de bezuinigingspannen voor het Stadskantoor, reageerde hij: ‘Zo... Dat is één wc minder op een plan van 80 miljoen euro’. Hoe komt hij er op hè? Stop met de totale ontwikkeling, bouw alleen de stationshal met voorzieningen tot afbouw van het nieuwe Stadskantoor in betere tijden. De klap van de architect komt het College wel te boven. Wellicht kan hij zijn werk afmaken in 2023. Kom bevolking, laat uw tanden eens zien. Velen van ons leven onder een bestaansminimum en hier wordt gesmeten met een prestige-object van 80 miljoen euro.

Janny Colpa, Delft


Ongemak voor tramreizigers
DELFT – In de krant Delft op Zondag van 1 mei las ik dat de vervangende bus stopt op plekken waar voorheen de tram ook stopte. In Tanthof klopt dit niet. De haltes Bikolaan en Sadatweg zijn komen te vervallen. De bus stopt hier nu op de hoek van de Latijns Amerikalaan. Dat betekent dat veel mensen echt een heel stuk verder moeten lopen. Ik snap dus niet hoe Adri van Woerkom van reizigersorganisatie Rover, die nota bene in Tanthof woont, erbij komt dat de bus op dezelfde haltes stopt. Dit klopt niet en het is héél vervelend.

M. van Geest, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12