Delftse Atelierroute biedt een kijkje in de mystieke wereld van de kunstenaar

Algemeen

Kunstenaars kunnen hun werk tijdens de Delftse Atelierroute toelichten. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Het publiek kan dit weekend tijdens de Delftse Atelierroute weer een kijkje nemen in de keuken van de kunstenaar. Op 27 verschillende locaties in de stad openen 54 kunstenaars hun atelierdeuren voor iedereen die hun werk wil zien. De aftrap van de zestiende editie van de Atelierroute is zaterdag 8 oktober om 11.00 uur in Kunstencentrum Kadmium aan de Koornmarkt 48F. Hier is een overzichtstentoonstelling te zien van de 54 deelnemende professionele kunstenaar. Bezoekers kunnen zo zien welke kunstenaar hen aanspreekt, om vervolgens elders in de stad meer werk te gaan bekijken.

Ook handig is het tijdschrift ‘Maggezien’, met daarin alle deelnemende kunstenaars, de locaties, twee artikelen en een handige routekaart. Maggezien is te koop bij Kadmium, DOK en 38CC. Verder zijn de deelnemende locaties herkenbaar aan vlaggen en staan ze vermeld op de website www.delftseatelierroute.nl

Linda Ammerlaan van Kadmium heeft er zin in. Ze vindt het leuk dat er dit jaar weer twee nieuwe locaties zijn bijgekomen. “Het evenement blijft groeien”, zegt ze. Ook leuk vindt Ammerlaan de deelname van ID11 op twee tijdelijke locties, aan de Kruisstraat en de Asvest. Hier gaan kunstenaars in tijdelijke ruimtes aan de slag waar het publiek bij staat. “En ook het Stadsfort aan de Kanaalweg doet weer mee met een uitgebreid programma”, voegt ze daar aan toe. 

Linda Ammerlaan kan het iedereen aanraden om dit weekend de Delftse ateliers in te duiken. “Omdat je dan een kijkje in de keuken van de kunstenaar krijgt. Dat wereld is een beetje mystiek, want je ziet hun werk pas als het klaar is. Bijzonder is ook dat kunstenaars hun werk kunnen toelichten. Je krijgt daarom veel informatie op bijzondere plekken”, aldus Ammerlaan. Zie voor meer informatie over de Delftse Atelierroute de website www.delftseatelierroute.nl. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12