Afbeelding

Team Forze Delft test brandstofcel in kernreactor

Algemeen

Editie: Week 5, Jaargang 22 |

DELFT – Het team van Forze Delft heeft afgelopen week zijn brandstofcel aan een zeer geavanceerde test onderworpen. Het team, dat een op waterstof lopende auto verder ontwikkelt, werd hiertoe door het testcentrum JRC (Joint Research Center) ondersteund.

Teammanager Ruïz Knöbel kijkt tevreden terug op de test. “We hebben gekeken hoeveel energie de brandstofcel opwekt. In Delft kunnen we ook testen, maar hebben we maar de capaciteit om tot 14 kilowatt te gaan. In de kernreactor in Petten zijn veel geavanceerdere tests mogelijk, die ons in staat stelden om tot 100 kilowatt te testen. Uiteindelijk doorstond onze brandstofcel de test tot 91 kilowatt, maar zagen we ook dat er nog een aantal zaken voor verbetering vatbaar waren. Daar gaan we nu aan verder werken.”
Knöbels team werkt aan volledig hybride auto’s. “De hybride auto’s die nu op de markt zijn, bevatten accu’s met dieselgeneratoren; die van ons worden met waterstof aangedreven.”
Uiteindelijk is het de bedoeling dat Forze Delft het ronde record voor waterstofauto’s op de Nürburgring- Nordschleife behaald. “Records halen met een waterstofvoertuig is ons al vaker gelukt en we hebben het brandstofcelsysteem, waarin waterstof en zuurstof samenkomen weten te verbeteren. We hebben dus goede hoop dat dit gaat lukken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12