Excuses en een goed gesprek maken einde aan conflict tussen Schipluide-zaterdag en bestuur

SCHIPLUIDEN – De eerste twee teams van de zaterdagafdeling van VV Schipluiden spelen dit weekend hun eerste competitiewedstrijd. Even zag het daar niet naar uit, nadat het bestuur van de vereniging de spelers op non-actief had gezet.

Dit omdat de spelersgroep op voetbalkamp een foto van het Schipluiden-bestuur in de brand had gestoken. Dit tafereel werd een foto van gemaakt, die niet veel later op internet verscheen. Bovendien kon het bestuur het niet bepaald waarderen dat er een voetbalkamp werd georganiseerd, met oefenwedstrijden en al. Schipluiden koos er eerder dit jaar immers voor om op de zondag prestatief te gaan voetballen, maar de zaterdagafdeling ging met het kamp weer op dezelfde tour als in de tijd dat ook zij nog een standaard elftal hadden, zo vond het bestuur. 

De maatregelen die zij op hun beurt namen waren niet mis. Alle spelers van de eerste twee zaterdagteams werden op non-actief gezet. Zij mochten geen competitie meer spelen, ze werden uit de beker gehaald, ze mochten niet meer trainen, geen training meer geven aan de jeugd en ze mochten niet meer achter de bar staan. Om dit ongedaan te maken, moest iedere speler afzonderlijk een brief aan het bestuur schrijven met daarin een excuses. Ook moest hun beleid door hen in de brief worden onderschreven. 

“Een belachelijke maatregel”, vindt Eilke de Boer, coördinator van de zaterdagsenioren. “Het stond niet in verhouding tot wat de spelers hadden gedaan.” Een deel van de groep zag zo’n brief dan ook niet zitten. Uiteindelijk deden beide partijen water bij de wijn. Het Schipluiden-bestuur nam genoegen met een gesprek, de spelersgroep bood z’n excuses aan. Bestuurslid Jaap Renaud spreekt in een persbericht over een ‘goed gesprek’. “We hebben afspraken met elkaar gemaakt”, zegt Renaud. “Het belangrijkste is dat we open met elkaar communiceren en positief blijven denken en handelen”, vervolgt Renaud. Daar heeft het volgens hem wel eens aan ontbroken. Degene die de afspraken schendt, kan wat hem betreft naar een andere vereniging uitkijken. “Dat heb ik iedereen ook verteld. Als je het niet eens bent met het beleid van de vereniging of niet constructief wilt meedenken in het belang van de club, dan hoor je hier niet thuis”, aldus Renaud. 

Eilke de Boer is tevreden met deze oplossing. De spelers kunnen weer gewoon trainen en voetballen, en dat is waar het om gaat. “Nadat ook de laatste spelers met het bestuur hadden gepraat, was de storm in een glas water weer een rustig meertje”, vat hij de hele soap rond de zaterdagafdeling van Schipluiden samen. “Het was een hoop heisa, om niks eigenlijk.” De foto van het brandende bestuur was volgens hem niet met opzet op de site gezet. “De beheerder van de site had alle foto’s in één keer op de website gezet. Van een boze opzet was absoluut geen sprake.” Ook vond het bestuur dat de zaterdagafdeling met het spelen van oefenwedstrijden weer de prestatieve kant op ging. Eilke de Boer, die de twee wedstrijden organiseerde, ziet het anders. “We waren op voetbalkamp, dan gaan we niet de hele dag zitten rummicuppen. Ik regel elk jaar wat wedstrijden voor als we op voetbalkamp gaan en dat meld ik nooit aan het bestuur. Maar dat mag nu niet meer, omdat we dan prestatiegericht bezig zouden zijn.” 

Door al deze toestanden stapte bestuurslid Pim Timmers onlangs op. Verder is het meeste in Schipluiden weer bij het oude. “Het bestuur hoopt alle neuzen weer naar dezelfde kant te hebben gericht en verder te bouwen aan een mooie toekomst voor VV Schipluiden”, besluit Jaap Renaud in het persbericht. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1