Oliveo speelt volgens middenvelder Tim van Rheenen leuk voetbal en gaat dus zeker niet degraderen

Algemeen

In de wedstrijd tegen Concordia is Tim van Rheenen Peter Schildmeijer en Jochem van der Brugge te snel af (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER - Het is rustig op sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker en dat is weleens anders geweest. Vorig seizoen wist DSVP zich pas in een laat stadium veilig te spelen en het seizoen ervoor wist buurman Oliveo het degradatiespook niet af te wenden.

Dit jaar lijkt de ploeg van trainer Peter Huisman daar wél in te slagen. De Pijnackernaren staan met tweeëntwintig punten uit vijftien wedstrijden op acht punten afstand van de ploegen die nacompetitie voor lijfbehoud moeten spelen. Dat is een knappe prestatie, zeker gezien het feit dat de blauwwitten na de vorige promotie direct weer degradeerden.
Een belangrijke schakel in dit succes is middenvelder Tim van Rheenen. De lange middenvelder is voorlopig tevreden. “Want vooraf was onze doelstelling om aan het eind van de rit dertig punten te hebben. We hebben op dit moment tweeëntwintig punten met nog dertien wedstrijden te gaan en de afgelopen wedstrijden hebben we het goed gedaan.”

‘ZELF BEN IK MET MIJN ZESENTWINTIG JAAR ÉÉN VAN DE ROUTINIERS’
De resultaten in de twee wedstrijden die Oliveo dit jaar speelde zijn inderdaad goed. Koud na de winterstop werd Full Speed met 4-0 aan de kant gezet en in de uitbeurt tegen Woerden werd afgelopen weekend met 0-2 gewonnen. “Voor mij is het verschil met twee seizoenen geleden dat we als groep nu twee jaar verder zijn en ook individueel zijn we gegroeid.” Die groei gaat gepaard met hard trainen en een aantal van zijn ploegmaten heeft aangegeven dat na dit seizoen niet meer op te kunnen of willen brengen. “Er stopt een man of acht om op een wat lager niveau te gaan voetballen. Dat is jammer. Zelf ben ik met mijn zesentwintig jaar en tien jaar bij de selectie één van de routiniers hier. Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen om op dit moment ook bij de selectie te stoppen. De club is tenslotte ook altijd goed voor mij geweest.” 

Die rol als routinier bevalt Van Rheenen goed. “Ik probeer die jongens ook wel een beetje te helpen door dingen op ze over te brengen. Dat vind ik leuk.” Ook qua mentaliteit is Van Rheenen ‘een goeie’ voor Oliveo. “Ik moet het niet van mijn oogstrelende techniek hebben”, vertelt de 26-jarige middenvelder. “Integendeel, ik klets er graag in, maar dan wel op een faire manier. Dit weekend kreeg ik van één van mijn tegenstanders een klap in mijn nek en werd ik in mijn gezicht gespuugd. Daar kan ik echt niet tegen, want dat hoort niet op het voetbalveld thuis. Ik pak best wel wat kaarten, maar dat komt doordat mijn techniek niet mijn sterkste punt is en ik met twee meter nogal lang ben. Lompe overtredingen zijn met mijn lengte moeilijk te maskeren.”

‘WE MOETEN ERVOOR ZORGEN DAT WE TEGEN DE CLUBS DIE ONDER ONS STAAN PUNTEN PAKKEN’
Zulke voetballers zijn voor een elftal natuurlijk goud waard, zeker als je ziet dat Oliveo altijd aanvallend voetbal wil spelen, waarbij de Pijnackernaren uitgaan van hun eigen kracht. “Dat geldt zeker in balbezit. Als we de bal niet hebben willen we ons nog wel eens licht aanpassen aan de tegenstander, want we zijn ook niet blind voor hun kwaliteiten.”
Dat werkt, want Oliveo hoeft in dertien wedstrijden nog maar acht punten binnen te sprokkelen om de doelstelling van dit seizoen te halen. “We moeten ervoor zorgen dat we tegen de clubs die onder ons staan de punten pakken en voorlopig lukt dat wel aardig. Als we daarnaast in de overige wedstrijden ook nog wat puntjes bij elkaar weten te sprokkelen, is handhaving zeker geen probleem.” 

Dit alles moet nog een half jaar gebeuren onder trainer Peter Huisman, die aan het eind van het seizoen afscheid neemt en plaats zal maken voor René Slegtenhorst. “Dat is goed en dat heb ik ook al tegen de trainer gezegd. Huisman loopt hier al vijf jaar rond, de laatste drie jaar als hoofdtrainer, de twee seizoenen ervoor bij het tweede. Dan is het fijn als er weer eens een nieuw gezicht voor de groep komt te staan. Ik denk dat de club met Slegtenhorst een uitstekende vervanger gevonden heeft. Hij heeft al bij vergelijkbare clubs gewerkt en hij heeft overal keurig z´n contract uitgediend. Dat vind ik een goed teken en ik zie de samenwerking dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

‘IK VIND DE AFGELASTING EERLIJK GEZEGD HELEMAAL NIET ZO ERG’
Aanstaande zondag zit Van Rheenen noodgedwongen thuis omdat al het amateurvoetbal vanwege de weersomstandigheden afgelast is. “Eerlijk gezegd vind ik dat helemaal niet zo erg”, vertrouwt Van Rheenen ons toe. “Afgelopen zondag had ik namelijk mijn vijfde gele kaart van dit seizoen te pakken en voor komende zondag stond de derby tegen RKDEO op het programma. Dat zijn wedstrijden die je niet graag mist en door de afgelasting mag ik in die wedstrijd waarschijnlijk wel meedoen. In alle andere gevallen zou ik balen bij een aflasting. Het leuke aan dit soort derby’s is ik een aantal van die gasten ken en die wedstrijden brengen vaak wat extra’s in je naar boven. Op dit moment staan zij dan misschien wel bovenaan, maar ik weet zeker dat we het ze lastig zouden kunnen maken. Gelukkig kan ik in de uitgestelde wedstrijd waarschijnlijk wel meedoen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12