Er zijn genoeg kandidaten om Bekendste Delftenaar te worden, vinden de mensen op straat

Algemeen

DELFT - De verkiezing van de bekendste Delftenaar nadert haar hoogtepunt. Delft op Zondag trok op de middag vóór Lichtjesavond de binnenstad in om Delftenaren te vragen naar wie er volgens hen het meeste aanspraak maakt op deze prestigieuze titel.

Inge van der Velden twijfelde geen moment: “Dat moet Herman Weyers worden. Ik ken hem vanuit mijn werk, maar hij verdient het omdat hij ontzettend veel doet voor de stad.” Als meest voor de hand liggende voorbeeld noemt Van der Velden de organisatie van lichtjesavond. “Maar er worden gedurende het hele jaar leuke evenementen georganiseerd en Weyers speelt hier een grote rol in.”

‘EXTRA ZETJE’
Hans Schneider zoekt de bekendste Delftenaar het liefst in zijn directe leefomgeving. Hij vindt dat zijn zoon Aschwin een goede kandidaat is. “Hij heeft namelijk nogal een nare periode achter de rug. Hij heeft veel problemen gehad, maar inmiddels komt hij er weer stapje voor stapje bovenop. Dat vind ik knap van hem. Een dergelijke uitverkiezing zou voor hem misschien nog een extra zetje in de goede richting kunnen betekenen.” 

“Iemand die zich vooral bekommert om mensen die het minder getroffen hebben, is wethouder Saskia Bolten”, vindt Marit van Lieshout. “Daarom vind ik dat zij de titel het meest verdient. In de huidige tijd van crisis is het voor veel mensen moeilijk om het hoofd boven water te houden. Ik vind dat wethouder Bolten zich op een uitstekende manier voor deze mensen inzet. Daarom is zij voor mij de bekendste Delftenaar.”

‘WAKKER SCHUDDEN’
Gerard Meijer ziet in een politiek tegenstander van Bolten de bekendste. “De eerste die in mij opkomt is ‘die Snor’.” Hiermee bedoelt hij natuurlijk Onafhankelijk Delft-raadslid Martin Stoelinga. “Hij heeft inmiddels dat langslepende proces gewonnen en is daarmee natuurlijk nogal eens in de publiciteit geweest.” Verder vindt Meijer dat Stoelinga vooral door moet gaan met waarmee hij bezig is. “Het is weleens goed dat die mensen daar op de Markt zo nu en dan eens flink wakker geschud worden. Daarom vind ik dat hij het meeste aanspraak maakt op die titel.” 

Rinus van Gulik ziet liever dat de eerste Delftse Nachtburgemeester Anna Krul begin komend jaar met de Bronzen Hugo aan de haal gaat. “Zij doet als Nachtburgemeester goede dingen voor de stad. Dat ze populair is, blijkt wel uit het feit dat ze toen die verkiezing gewonnen heeft. Ik vind het vooral goed dat ze zich inzet om het veilig stappen te bevorderen; dat vind ik een goed streven.” 

Marcel en Marijke Vlendré zien Bart en Jeroen Spierings van Restaurant LEF de verkiezing het liefst winnen. “Omdat ze heel actief zijn in de horeca en veel leuke dingen organiseren op het Doelenplein. Zo zijn de kinderen er bijvoorbeeld elke zondagmiddag welkom voor een leuke activiteit en is het in de winter elke woensdagavond Platenavond. Bovendien organiseren zij in de zomer prachtige concerten. Zulke drukke ondernemers verdienen wel een stukje erkenning.”

‘TERECHTE UITSLAG’
Anne Sluijs kon zich wel vinden in de uitslag van de verkiezing in het afgelopen jaar. “Roel van Velzen is toch de Delftenaar die het meest in beeld is en die door het hele land het meest bekend is. Vorig jaar heeft hij de verkiezing gewonnen en dat vond ik niet meer dan terecht. Ook dit jaar zie ik in hem de winnaar.” 

Marco van Maarschalkerwaard ziet liever iemand anders de verkiezing winnen. “Ik vind dat Marijke Vuijk, de eigenaresse van Biercafé Doerak de uitverkiezing verdient. Ze is een leuke meid en is al op heel jonge leeftijd eigenaresse van het leukste café van Delft. Dat is natuurlijk ontzettend knap en daarom vind ik dat zij op deze manier weleens in het zonnetje gezet kan worden.” 

Bent u het met een van deze mensen eens, of vindt u dat juist iemand anders de Bronzen Hugo moet winnen? U heeft nog tot volgende week zaterdag om uw stem uit te brengen. Dit kan via de onderstaande bon, maar ook via onze website www.delftopzondag.nl. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12