Huis te koop: Linge 8, Pijnacker

Algemeen

PIJNACKER – Vier jaar geleden kwamen Leen en Judith Leeuwenburgh in deze ruime ééngezinswoning wonen. Ze hebben er prima gewoond, maar verhuizen nu toch naar een gelijkvloers nieuwbouwappartement in de wijk Keijzershof.

Ondanks de verhuizing blijven ze dus in Pijnacker, vooral ook om dichtbij hun kinderen en kleinkinderen te blijven wonen. Hiervoor woonden Leen en Judith in Leiden. De kinderen woonden toen al in Pijnacker en daarom heeft het echtpaar Leeuwenburgh, mede met het oog op de pensionering van Leen, voor dit huis gekozen. “Het is hier uitstekend wonen, maar op een gegeven moment heeft mijn vrouw meer gezondheidsklachten gekregen”, zegt Leen. “Hierdoor is het voor haar erg moeilijk geworden om de tweede etage te bereiken. Voor ons is het huis dus nu onpraktisch geworden.” 

Beneden heeft het huis een beetje een ‘boerse’ indeling, zoals Leen het omschrijft. Via een ruime hal en gang kom je in de keuken en dan in de huiskamer. “Vanuit het keukenraam heb je een vrij uitzicht op een leuk pleintje, waar geen doorgaand verkeer is”, zegt Judith. “De woonkamer zelf is licht, vooral vanwege het grote raam aan de tuinkant. Die raampartij is kortgeleden geheel vernieuwd. Het huis was en is nog steeds prima uitgerust, met een nette keuken en een fraaie badkamer. Verder hebben we in de kamer een mooie vloer laten leggen, net zoals op de eerste verdieping. Het is trouwens mogelijk de woonkamer uit te bouwen.” 

De ruime tuin is fijn bestraat en heeft op diverse plaatsen perken voor vaste planten. In de tuin kunnen de bewoners lekker van de zon genieten, die schijnt hier namelijk tot laat in de avond. De onderhoudsvrije tuin is verder voorzien van een stenen berging. De tuin is achterom te bereiken via een schuifdeur. “Het is hier fijn wonen”, vindt Judith. “Als je in de tuin zit kun je zelfs nog geluiden uit de natuur horen, al komt de nieuwe woonwijk snel hierheen.” 

Op de eerste verdieping (tuinzijde) zijn twee ruime slaapkamers. Aan de voorzijde onder het schuine dak is er een ruime berging. Die is heel handig om grotere dingen op te bergen. “Sommige mensen uit de buurt hebben er zelfs voor gekozen de ruimte te verbouwen tot een extra kamertje”, aldus Leen. 

De badkamer is volledig uitgerust, met onder andere een ligbad, een douchecabine, een wastafelmeubel en een tweede toilet. De andere twee slaapkamers bevinden zich op de tweede etage, ook dat zijn ruime kamers. Daar is achter knieschotten veel bergruimte. Tevens is er nog een aparte zolderruimte, waar onder andere de CV-installatie is te vinden. “Het huis is ideaal voor mensen die veel ruimte wensen of voor een gezin met kinderen”, zegt Judith. “Er is een traplift naar de eerste etage aanwezig, die indien gewenst kan blijven zitten.” 

De bewoners noemen Pijnacker een fijne woonomgeving, daar werkt ook de groene wijk Koningshof aan mee. Ondanks de oprukkende nieuwbouw blijft hier het dorpse karakter wel behouden. “Het is kleinschalig en de mensen zijn heel open”, zegt Leen.
Het huis bevindt zich op loopafstand van het centrum en scholen zijn er in de directe omgeving.

De vraagprijs voor deze woning is € 244.500,- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Optimakelaars, (015) - 257 67 67 of www.optimakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12