Huis te koop: Buitenwatersloot 381, Delft

Algemeen

Schitterend en ruim wonen in een zo goed als nieuw huis DELFT – Na bijna drie jaar verlaat Kitty Millenaar deze geschakelde woning in de nieuwe Delftse wijk Hoornse Zoom. Ze verhuist naar Harnaschpolder Delft, waar ze een kavel heeft gekocht.

Het vooruitzicht om een heel eigen, vrijstaand huis te kunnen laten bouwen: wie wil dat nu niet? “Toch hebben we hier ook heerlijk met de kinderen gewoond”, zegt Kitty.
Het huis heeft een heel gunstige ligging. Aan de voorzijde is er uitzicht op het water van de Buitenwatersloot en ook aan de achterkant is er een watertje. Deze ligging maakt het wonen in deze omgeving erg sfeervol. “Voor de kinderen was het water achter de tuin natuurlijk ideaal”, vervolgt ze. “In de zomer lekker in een bootje varen en in de winter ijspret, zoals nu.” 

Niet alleen de ligging maakt dit een heerlijke woning. De ruimte die deze woning biedt is Kitty wel heel erg bevallen. Het was oorspronkelijk een huis met zes kamers, maar de huidige bewoners hebben boven vier (extra ruime) kamers gemaakt. “Er was zelfs nog genoeg ruimte voor een tweede badkamer op de tweede verdieping”, vertelt Kitty. “Die hebben wij ingericht als sauna. Dat is natuurlijk heel luxe wonen.”
De riante woonkamer is 6.30 bij 4.50 meter en heeft, evenals de rest van de begane grond, een luxe epoxy grindvloer (met vloerverwarming). De kamer doet zeer ruim aan en heeft aan de voorzijde een moderne woonkeuken. Die is 7.00 bij 3.80 meter en heeft een erker aan de straatzijde. Het keukenblok heeft een lichte kleurstelling en een natuurstenen aanrechtblad met een anderhalve spoelbak. De keuken is verder uitgerust met diverse inbouwapparatuur, zoals een afzuigkap, een gaskomfoor met wokbrander, een combi-oven, een koel-vriescombinatie, een vaatwasser en een close-in boiler. “Een open keuken is erg prettig”, zegt ze. “De eetkamer staat hier en door de L-vorm van de woonkamer zijn de ruimtes toch enigszins afgescheiden. Toch is er altijd goed contact mogelijk.” 

De kamer heeft aan de achterkant sfeervolle openslaande deuren en een aparte loopdeur naar de zonnige achtertuin op het zuiden. Die is netjes bestraat en afgewerkt met diverse groenborders. De tuin beschikt over twee terrassen, waarvan één grenzend aan het water. Naast het huis is een garage van 7.15 bij 3.00 meter (met oprit), die ook vanuit de achtertuin betreden kan worden. De garage heeft een elektrisch bedienbare kanteldeur en een bergzolder. 

De eerste verdieping heeft twee ruime slaapkamers. De eerste is aan de voorzijde en meet 6.30 bij 3.80/2.75 meter. Door de situering op een hoek is er veel mooie lichtinval. De slaapkamer aan de achterzijde (voorheen twee kamers) meet 6.30 bij 4.75/3.40 meter. De moderne badkamer is helemaal betegeld en voorzien van een ligbad met jetstreams, een aparte douchecabine, een dubbele wastafel met kastjes en een designradiator. Het tweede toilet bevindt zich in een separate ruimte. “Op de tweede verdieping zijn dus nog twee slaapkamers en een sauna”, vertelt Kitty. “Vooral in de slaapkamer aan de voorkant is er mooie lichtinval.” 

Die is 4.85 bij 4.15 meter. De bergzolder is via een vlizotrap vanuit deze kamer bereikbaar. De slaapkamer aan de achterkant is 4.50/2.45 bij 3.45 meter en heeft veel bergruimte achter knieschotten. Verder is er nog een multifunctionele ruimte voor de wasmachine en de droger, de CV-combiketel, de mechanische ventilatie en de WTW-installatie. “Zelf zijn we erg op Delft georiënteerd, maar Den Hoorn is natuurlijk ook vlakbij”, aldus Kitty. “Alles is in de buurt, zoals winkels, scholen, sportterreinen en uitvalswegen. Het is trouwens prettig dat we geen doorgaand verkeer voor de deur hebben en er is altijd genoeg parkeergelegenheid.”

De vraagprijs voor deze woning is € 599.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) - 215 48 48 of www.roeststaalduinen.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12