Afbeelding

Huis te koop: Prof. Oudemansstraat 77, Delft

wonen

Editie: Week 13, Jaargang 22 |

DELFT – Ide Nentjes en Hester Postma kochten in 2004 deze leuke vierkamer ééngezinswoning in de Wippolder. Ze kwamen van de Drogerij in Den Hoorn, maar wilden een groter huis met een tuin. Dit buurtje dichtbij het centrum sprak hen aan en de kinderen Mirthe en Lara, die in de tussentijd zijn geboren, hebben er een leuke speelomgeving. “We hebben destijds snel besloten dat dit ons nieuwe huis moest zijn”, zegt Ide.
Meteen toen Ide en Hester dit huis hadden gekocht, hebben ze een aantal dingen veranderd. Zo is de keuken een flink stuk uitgebouwd. De tuin is helemaal opgeknapt en bestaat uit twee niveaus. Kortgeleden nog hebben ze de badkamer helemaal laten moderniseren en is de voorgevel gereinigd. “Het schilderwerk en de afwerking zijn ook prima in orde”, zegt Hester. “Met gedeeltelijk kunststof kozijnen.”
De totale woonoppervlakte is circa 97 vierkante meter. Het huis heeft een moderne uitstraling, maar wel zijn overal de karakteristieke paneeldeuren gehandhaafd. “Die hebben we er expres in gelaten”, zegt Ide. “Waar één van die paneeldeuren ooit is verwijderd, hebben wij zelfs een nieuwe paneeldeur terug geplaatst. In de woonkamer is er wel een schouw, maar geen open haard. Wel zijn er aan de achterzijde openslaande deuren naar de tuin.”
De woonkamer van 7.17 bij 3.52 meter is licht. Vlak naast de openslaande deuren is de doorgang naar de keuken, die ook vanuit de hal bereikbaar is. De keuken meet na de uitbreiding 3.50 bij 2.33 meter en heeft een L-opstelling. De keuken is uitgerust met een vaatwasser, een kookplaat, een brede recirculatie-afzuigkap, een koelkast en een combimagnetron. “Door de uitbreiding heb je nu een veel groter aanrechtblad tot je beschikking”, zegt Hester. “Ook is er een handige inbouwkast en de nodige inbouwapparatuur.”
Ook in de keuken is er toegang tot de tuin, die aan de kant van de gevel een verhoogde vlonder heeft. Deze leidt naar een wat lager gelegen plateau en vervolgens kom je in de eigenlijke tuin. De diepe, onderhoudsvriendelijk aangelegde achtertuin is 12 meter diep,  heeft een stenen berging, die voorzien is van elektra. “Deze huizen hebben diepe tuinen”, zegt Ide. “Hierdoor staan de huizen hier tegenover ver weg en heb je een ruim uitzicht.”
Op de eerste verdieping is er een slaapkamer aan de voorzijde, die 3.52 bij 3.52 is. Deze heeft een vaste kast. Daarnaast is de voorzijkamer, met de afmetingen 2.50 bij 1.95 meter. Aan de achterzijde is er een slaapkamer van 3.55 bij 3.52 meter, met twee vaste kasten. De onlangs gerenoveerde badkamer is voorzien van een douche en een wastafel. “We hebben alleen beneden een toilet, maar in een vaste kast op de overloop zou makkelijk een tweede toilet gemaakt kunnen worden”, zegt Hester.
Op de overloop is een vaste trap naar de zolder. Deze heeft een goede stahoogte en meet 3.53 bij 4.85 meter. Er is een dakraam en met twee dakkapellen zou hier een volwaardige slaapkamer van gemaakt kunnen worden. De aparte ruimte ernaast is 1.84 bij 4.85 meter, met dakraam, een wasmachineaansluiting en de opstelplaats voor de HR CV-combiketel uit 2008. “We wonen hier prima, maar willen nòg dichter bij het centrum gaan wonen, omdat onze kinderen daar op school zitten”, zegt Ide.
Gelegen in een gezellige rustige straat met éénrichtingsverkeer, nabij de binnenstad in een rustige wijk. In de directe omgeving bevinden zich diverse winkels, scholen, de TU, bushaltes en de uitvalswegen naar Rotterdam en Den Haag. Natuur- en recreatiegebied Delftse Hout bevindt zich op tien minuten fietsafstand. Gratis parkeren in de straat!
Deze woning is vrijblijvend te bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 5 april a.s. van 11.00 tot 15.00 uur. De vraagprijs voor deze woning is 215.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl..

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12