Afbeelding

Huis te koop: Aan 't Verlaat 15, Delft

wonen

Editie: Week 18, Jaargang 23 |

DELFT – Twee jaar geleden is Sonja Barendse in dit leuke drie kamer benedenhuis komen wonen. Ze koos voor deze woning vanwege de prachtige ligging, vlakbij de Oostsingel. Als het even mee zit, dan zie je de mooiste boten voorbij varen. “Er is veel levendigheid langs het water”, zegt ze. “Er komen ook een heleboel mensen langs het water, hollend, fietsend, kwebbelend, het is een gezellige drukte op afstand.”

Een andere reden voor Sonja om voor deze woning te kiezen, is de gunstige positionering ten opzichte van de binnenstad. Ook recreatiegebied de Delftse Hout is hier vandaan heel makkelijk en snel bereikbaar. Sonja gaat dit huis verlaten, ze gaat in het noordelijkste puntje van Zuid-Holland wonen. Ongeveer ter hoogte van de Reeuwijkse Plassen. Dat heeft te maken met haar partner John Boerefijn, die daar een huis heeft. “We hebben al weer een tijdje een relatie en de liefde groeit”, zegt Sonja. “Daarom hebben we besloten in het, wat grotere huis van John te gaan wonen.”
Toen Sonja in dit huis kwam wonen, is er van alles geklust en verbouwd. Er is een prachtige vloer van hoge kwaliteit gelegd, er is een volledig nieuwe keuken geplaatst. Ook is er een nieuwe CV- ketel geplaatst met vernieuwde leidingen. Het huis is volledig geïsoleerd. “Er is een woonkamer met een open keuken”, zegt Sonja. “Een woonkamer met de keuken vlakbij, dat is lekker werken.”
De moderne, lichte keuken met fraai houten werkblad en frisse groene details is dus nieuw. De woonkamer is inclusief keuken 62 vierkante meter. Aan de achterzijde heb je een leuk uitzicht over het water. Er is een voortuintje, dat door Sonja helemaal is opgeknapt. “Het is een voortuin op het zuiden, waar je heerlijk buiten kunt zitten”, zegt John. “We maken er veel gebruik van, want je kunt er snel zitten. Je kunt er bijvoorbeeld ook al ontbijten. En mocht het te hard gaan waaien, dan kunnen we altijd nog in de achtertuin gaan zitten.”
Het is een gelijkvloerse woning, met naast de woonkamer nog twee slaapkamers. De grote slaapkamer biedt ruimte aan een groot tweepersoonsbed en een vaste kast. “De andere kamer zou heel goed als logeerkamer gebruikt kunnen worden.”
De badkamer is nog niet opgeknapt, maar dat is eventueel ook makkelijk te realiseren. De lichte badkamer heeft een douche, een wastafel en een toilet. Daarnaast is er nog een praktische, inpandige berging, die veel ruimte biedt en voorzien is van elektra en een CV-opstelling. “Vanuit die inpandige berging is de achtertuin te betreden”, zegt John. “Daar zit je heel rustig en comfortabel. Ook van daar uit kun je de boten langs zien varen.”
En Sonja vult aan: “We hebben hier heel fijne buren. Allemaal rond dertig jaar. Het gaat er hier allemaal heel gemoedelijk aan toe.”
De benedenwoning is te vinden in een gezellig straatje, waar je geen last hebt van de stadse drukte. “En dus geen beklemmend gevoel hebt”, zegt John.
Je auto kun je in de buurt parkeren tegen betaling of via een parkeervergunning. Waar je ook naartoe wilt, vanaf dit punt is alles goed bereikbaar: vanuit het centrum zijn er diverse tram- en busverbindingen, kun je met de trein naar vele bestemmingen en wil je liever met de auto? De snelwegen A13 en A4 liggen in de buurt om je te verbinden met de rest van Nederland.
De actieve VvE vraagt een maandelijkse bijdrage van 68,57 euro per maand.

De vraagprijs voor deze woning is 170.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: ZO Makelaars, (015) 212 99 88 of www.zomakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12