Afbeelding

Huis te koop: Sint Sebastiaansbrug 1, Delft

wonen

Editie: Week 35, Jaargang 22 |

DELFT – Alphons de Wit woont nu ruim vier jaar in dit leuke startersappartement in het complex De Ruyterhoeck. Dit staat aan de rand van het centrum van Delft, dus je kunt in een mum van tijd bij al het leuks zijn dat de binnenstad te bieden heeft. “Ik woonde in de Molstraat en dit appartement kwam toevallig op mijn pad”, vertelt hij. “Het sprak mij dermate aan, dat ik dacht waarom niet?”
Het appartement heeft een open indeling, met direct achter de voordeur een vide van ruim 5,10 meter hoog. Dat hoge plafond zorgt voor een lichte entree. “Ik heb zelf nauwelijks geklust, dat had de vorige bewoner al gedaan”, vertelt Alphons. “Die heeft er maar een jaar gewoond, dus alles ziet er nog heel goed uit. De woning is direct te betrekken.”
De reden dat Alphons dit appartement gaat verlaten, is gelegen in het feit dat hij is gaan samenwonen met zijn vriendin, die ook een kind heeft. Zij heeft een wat groter huis met vier kamers. “Daarom hebben we voor haar huis gekozen”, legt hij uit. “Maar anders was ik hier nog heel lang met plezier blijven wonen. Deze woning heeft voor een starter ontzettend veel voordelen. Je woont aan het randje van de binnenstad, loopt in een paar minuten naar de leuke terrasjes. Zelf vind ik dat het trappetje van de entree iets charmants heeft. Aan de achterzijde van de woning kijk je uit op het groen van een binnenstadstuin.”
Van buiten is het complex overigens vrij opzienbarend. Aan de voet van de Sint Sebastiaansbrug staat dit nieuwerwetse gebouw, dat voor een deel over de Professorenwoningen aan de Nieuwelaan heen is gebouwd. “Het complex is in 2009 opgeleverd, dus deze woningen zijn pas vijf jaar oud”, zegt Alphons.
Binnen komend door de entree, kom je langs de garderobenis en vervolgens in de L-vormige woonkamer. Hierin neemt de keuken in witte kleurstelling langs de lange wand een prominente plaats in. De moderne keuken is voorzien van een vijfpits gaskookplaat, een afzuigkap, een combi-magnetron, een koelkast met een vrieslade, een vaatwasser en voldoende bergruimte. “De woning is heel neutraal ingericht”, wijst hij op de grijs-witte muren en de witte keuken. “Door de L-vorm is de woning ook nog eens anders in te delen. Zelf heb ik gekozen voor de zithoek in de korte kant aan de achterkant van de kamer.”
In het midden van de lange muur is een deur naar de ruime slaapkamer. Via die kamer kom je in de modern uitgevoerde badkamer, die voorzien is van een douchecabine, een wastafel en een toilet. Verder is er een ruime bergkast met een vliering. In de bergkast staat ook de CV-HR-Combiketel uit 2008 opgesteld, evenals de wasmachine en hier is ook een drogeraansluiting.
Het gehele appartement is voorzien van een fraaie laminaatvloer, paneeldeuren, radiatorombouwen en gestuukte wanden en plafonds. Door een plafondhoogte van ruim 3 meter in de woonkamer voelt het appartement ruimer aan dan dat u zou verwachten. Het is een perfecte uitvalsbasis voor iemand die in Delft studeert of een pied-à-terre zoekt. “Je hebt er in elk geval aardig wat ruimte, want bij feestjes heb ik al snel een man of twintig over de vloer.”
Gezamenlijke fietsenberging in de ondergelegen parkeerkelder. Actieve VvE met een maandelijkse bijdrage van 83,09 euro per maand (2014). Op basis van beschikbaarheid een parkeerplaats in de ondergelegen parkeergarage bij het appartement te koop of te huur.
De vraagprijs voor deze woning is 142.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12