Afbeelding

Even bellen met... Iris Roozenburg

vaste rubrieken

Editie: Week 22, Jaargang 30 |

De 23-jarige Delftse gaat samen met haar schoonzus Romany Roozenburg (33) de failliete Kinderopvang Het Koraal overnemen.

- Jullie redden Het Koraal van faillissement?
“Zeker. Daar hebben we afgelopen weken keihard aan gewerkt. Vanaf het moment dat we hoorden dat ze failliet waren zijn we aan de slag gegaan en hebben we alles in werking gesteld. We bleken de enige geïnteresseerde partij en ons bod werd geaccepteerd. Bizar, maar heel fijn.”

-Waarom doen jullie dit?
“De opvanglocatie ligt in Poptahof. Het is een locatie die pas een jaar geleden is opgeleverd. Alles is nieuw en supermooi. Elke maand melden zich nog nieuwe kindjes aan. Wij geloven dat het hier moet lukken. In september opent hier vlakbij een nieuwe school: de Parkschool. Het is een groeiende wijk met veel jonge gezinnen. Ik ben zelf ook ouder van een kind dat bij Het Koraal kwam en we vonden het echt zonde dat de opvang moest sluiten. Voor de kinderen en hun ouders zou het niet fijn zijn als ze naar een andere plek met nieuwe leidsters moeten.”

‘NIEMAND START EEN BEDRIJF IN DE VERONDERSTELLING DAT HET FAILLIET GAAT’

-Hebben jullie ervaring?
“Ik heb zelf een meer zakelijke achtergrond. M’n schoonzus heeft meer ervaring met kinderopvang, heeft alle benodigde papieren en is pedagogisch medewerker. Ik ben meer van de zakelijke kant.”

-Gaat er voor ouders en kinderen nu veel veranderen?
“Eigenlijk niet, behalve dat er nu een nieuwe directie zit met een enigszins andere visie. We proberen zoveel mogelijk stabiliteit te waarborgen. Onze voorkeur gaat uit naar personeel dat hier al werkte. Het is voor de kindjes wel zo prettig als ze leidsters hebben die ze al kennen. Verder kiezen we voor een nieuwe naam. En we zijn kleiner in organisatie, efficiënter, goedkoper, meer betrokken en promoten een gezonde levensstijl.”
-Ben je niet bang dat jullie verhaal hetzelfde eindigt als dat van Het Koraal?
“We gaan er alles aan doen om dat te voorkomen. Maar niemand start een bedrijf in de veronderstelling dat het failliet gaat. Ik ben ervan overtuigd dat wij wat de kosten betreft efficiënter werken dan onze voorgangers. We gaan ons helemaal op de opvang richten en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12