Eveline bij De Hoven.
Eveline bij De Hoven. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in Beeld: Eveline (54)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag bij De Hoven?
Nog even de laatste dingetjes halen voordat ik op vakantie ga. We gaan morgen op vakantie naar Duitsland. Daar hebben we een stacaravan en daar gaan we best wel vaak naartoe. We staan in Rheinland-Pfalz in het Eifelgebied. We genieten daar vooral van de zon, we golfen veel en toeren rond met de auto. Volgend weekend komen we weer terug. We wonen trouwens pas drie maanden in Delft.

Waarom bent u naar Delft gekomen?
We hadden eerst een eengezinswoning in Ypenburg, en op een gegeven moment hadden we zoiets van: we willen wel wat anders. De kinderen waren de deur uit en we hadden hier een mooi appartement gevonden. Daar zijn we recent ingetrokken. Daarvóór kwamen we al wel vaak in Delft, vooral in het centrum. Van onze kinderen woont er een in Rijswijk en de ander ook in Delft. Ik ben trouwens net oma geworden.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Ik denk toch wel de Markt, en de Beestenmarkt vind ik ook leuk; gewoon lekker die terrassen daar pakken en lekker mensen kijken. Ik vind trouwens het verkeer in Delft wel bijzonder gevaarlijk.

Welk nieuws is u bijgebleven?
De oorlogen die aan de gang zijn, maar ook het onderwijs wat achteruit gaat. Ik zit zelf in het onderwijs en ik zie het ook gebeuren. Het gaat vooral om het lezen en schrijven, maar ook in het algemeen; wat voorheen een niveau 4 opleiding was, zou je nu bijna als een niveau 3 kunnen zien. Het lijkt wel of de eisen allemaal zijn bijgesteld. Ik ben zelf docent verpleegkunde en ontwikkelaar op het MBO.