Lena met haar hond Ziva in het Wilhelminapark.
Lena met haar hond Ziva in het Wilhelminapark. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in Beeld: Lena (75)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in het Wilhelminapark?
Ik wandel met mijn hond, Ziva. Dat doe ik elke dag. Er is een groepje mensen dat hier ook wandelt met hun honden, en dat is heel gezellig. We wandelen met elkaar, en de honden spelen en dartelen rondom ons.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Ik zou bijna zeggen het Wilhelminapark, maar ik mag ook graag een terrasje pakken in de binnenstad. Ik zit graag bij Café de Oude Jan. Daar kun je heerlijk een kopje koffie drinken overdag en aan het eind van de dag een glaasje wijn.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Ik doe het heel rustig aan. Een beetje wandelen en... misschien naar de kust. Ik houd erg van het strand. Ik ben min of meer aan het strand geboren, in Katwijk aan Zee. Ik ga daar meestal op bezoek bij een tante. Dat is de nog enige zus van de zeven zussen van mijn moeder. Ze is bijna negentig maar nog heel vitaal. Met haar wandel ik ook langs het strand.

Welk nieuws is u bijgebleven?
De mondkapjesaffaire met van Lienden. Dat vind ik schandalig, om via een vrijwilligersorganisatie een miljoenendeal te maken met mondkapjes in de Coronatijd. Ik heb ook met veel interesse naar Buitenhof gekeken, naar het interview met advocaat Inez Weski. Zij was de advocaat van Ridouan Taghi. Zij heeft natuurlijk haar geheimhoudingsplicht en heeft een boek geschreven over hoe het haar is vergaan. Daar ben ik wel erg van geschrokken, vooral van hoe ze is opgehaald en vastgezet.

Waar haalt u veel plezier uit?
Wandelen, spelen en oppassen op m’n drie kleinkinderen.