Wim met hondje Tessa in het Wilhelminapark in Delft.
Wim met hondje Tessa in het Wilhelminapark in Delft. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in beeld: Wim van der Helm (78)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in het Wilhelminapark?
Mijn hondje uitlaten. Ze heet Tessa en ze is van het ras Cavalier-kingcharlesspaniël. Het zijn hele rustige hondjes. Pim Fortuin had er ook twee. Ik laat haar elke dag uit hier in de buurt. Ze is 11 en loopt niet heel veel meer.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
Mijn favoriete plek is eigenlijk het Wilhelminapark in Rijswijk. M’n vrouw en ik gaan vaak met de hond achterop de fiets naar dat park. Hier mag ze officieel niet loslopen, maar ja... Als de bobo’s komen doe ik haar weer aan de lijn.

Woont u altijd al in Delft?
We wonen nu bijna 43 jaar hier in de buurt. Daarvoor woonden we aan de Schubertlaan. Daarvoor hebben we in Vlaardingen en Bleiswijk gewoond. Ik ben in Den Haag geboren, maar op mijn 6e naar Delft gekomen. Ik heb op de Gist-Brocades gewerkt, wat nu DSM is.

Vindt u Delft een fijne stad?
Ja, maar het wordt een beetje een yuppenstad hè? En de huizen worden onbetaalbaar hier.

Wat zijn uw plannen voor komend weekend?
Niet veel. M’n dochter komt en dat is leuk.

Welk nieuws is u bijgebleven?
De asielzoekers die overal worden neergepoot. Bij Wassenaar zitten ze nu ook in de vakantieparken volgens mij. Maar als je op vakantie wil daarheen dan kan het niet.

Wie zou u graag nog eens zien?
M’n meisje van vroeger. Ze heette Lenie van Rodijnen, kwam uit De Lier en is 60 jaar geleden in Delft verongelukt. Later ben ik met mijn huidige vrouw getrouwd. We zijn nu 56 jaar getrouwd.