Op woensdag 10 april is er een inloopavond over het weidevogelkerngebied Zuidpolder in het Oude Laarsje in Oude Leede. (Foto: Gerhard van Roon/Hollandse Hoogte)
Op woensdag 10 april is er een inloopavond over het weidevogelkerngebied Zuidpolder in het Oude Laarsje in Oude Leede. (Foto: Gerhard van Roon/Hollandse Hoogte)

Inloopavond weidevogelkerngebied Zuidpolder

Algemeen

PIJNACKER NOOTDORP - Op woensdag 10 april is er een inloopavond over het weidevogelkerngebied Zuidpolder in het Oude Laarsje in Oude Leede. Tijdens deze inloopavond gaan medewerkers van provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, gemeente Pijnacker-Nootdorp en Hoogheemraadschap van Delfland in gesprek met bezoekers over de plannen voor het gebied en kunnen bewoners meedenken over de locatie van een vogelkijkuitzichtpunt.

De provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en het Hoogheemraadschap van Delfland slaan de handen in één voor de realisatie van een weidevogelkerngebied van 110 hectare in de Zuidpolder van Delfgauw. Dankzij deze samenwerking krijgen weidevogels een veilige plek om te broeden, blijft het open polderlandschap behouden in de toekomst en ontstaan er kansen voor duurzame landbouw.

In gesprek
De samenwerkende partijen gaan in gesprek met bezoekers over de plannen voor het weidevogelkerngebied Zuidpolder aan de hand van posters met verschillende thema’s zoals beheer- en inrichtingsmaatregelen in de verschillende peilgebieden en een voorstel voor de beleving van het gebied. De inloopavond is in wijkcentrum Het Oude Laarsje, Oude Leedeweg 62A, 2641 NM Pijnacker (Oude Leede) van 19:00 uur tot 20:30 uur. Er is weinig parkeergelegenheid bij het oude Laarsje. Kom daarom zoveel mogelijk lopend of met de fiets!