Na het succes van 6 jaar geleden heeft het Weidevogelpact Midden-Delfland haarweidevogelspecial opnieuw uitgegeven.
Na het succes van 6 jaar geleden heeft het Weidevogelpact Midden-Delfland haarweidevogelspecial opnieuw uitgegeven.

Weidevogelspecial opnieuw uitgegeven

Algemeen

MIDDEN DELFLAND - Na het succes van 6 jaar geleden heeft het Weidevogelpact Midden-Delfland haarweidevogelspecial opnieuw uitgegeven. Alle leden van de Midden-Delfland Vereniging kregen de hernieuwde uitgave cadeau bij het voorjaarsnummer van de Midden-Delfkrant.

De grutto’s zijn sinds een maand terug in het Kraaiennest en de eerste kieviten zitten al bijna een week te broeden op hun eieren. Het weidevogelseizoen is dus echt begonnen! De weidevogelspecial bevat (foto)portretten van vogelsoorten, die soms meer dan 6000kilometer vliegen om in de weilanden van Midden-Delfland te kunnen broeden. Van o.a. scholekster (‘Bonte Piet’), tureluur (‘Tureluurs word je ervan’) en grutto (‘Een hoogvlieger, onze nationale vogel’). Aan het woord komt een weidevogelvrijwilliger. Ieder voorjaar steekt hij de handen uit de mouwen voor het plaatsen van plas-draspompen en het beschermen van nesten tijdens werkzaamheden in het land. ‘Ik kan niet meer zonder de polder’. Hoogtepunt van de special is de weidevogelfietsroute. Op de kaart staan locaties waar je weidevogels vanaf de verharde weg met verrekijker goed kunt zien van maart tot en met juni. Er is ook informatie over weidevogeltochten voor het hele gezin (‘Met boer of vrijwilliger op zoek...’), en over hoe je weidevogelvrijwilliger kunt worden.

Weidevogelpact Midden-Delfland
Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Natuurlijk Delfland, Natuurmonumenten en Vogelwerkgroep Midden-Delfland sloegen in 2014 de handen ineen om ervoor te zorgen dat de aantallen weidevogels in Midden-Delfland niet verder afnemen. De gemeente, provincie, waterschap, Staatsbosbeheer en boeren uit het Weidevogelcafé werken intensief mee. ‘Aan de Pacttafel wordt veel gesproken en goed nagedacht over wat er nodig is om het tij te keren voor deze polderbroeders,’ aldus projectleider Floor Koornneef. Kijk voor meer informatie op www.vockestaert.nl/weidevogelpact.