Tijdens de jaarwisseling zal er ook in de gemeente Midden-Delfland weer genoeg vuurwerk te zien zijn. Natuurlijk is dat genieten, maar het is wel de bedoeling dat dit op een veilige manier gaat.
Tijdens de jaarwisseling zal er ook in de gemeente Midden-Delfland weer genoeg vuurwerk te zien zijn. Natuurlijk is dat genieten, maar het is wel de bedoeling dat dit op een veilige manier gaat.

Jaarwisseling 2023-2024 in Midden-Delfland!

Algemeen

MIDDEN DELFLAND - Tijdens de jaarwisseling zal er ook in de gemeente Midden-Delfland weer genoeg vuurwerk te zien zijn. Natuurlijk is dat genieten, maar het is wel de bedoeling dat dit op een veilige manier gaat. De regels rondom vuurwerk zijn de afgelopen jaren veranderd en daarom hieronder nog even de belangrijkste veranderingen.

Allereerst is knalvuurwerk als ratelbanden, Chinese rollen en singleshots verboden en niet meer te koop. Alles wat de lucht in gaat komt uit een zogenaamde cakebox of compound, vuurpijlen zijn niet toegestaan en kunnen in Nederland niet meer gekocht worden. Vuurwerk afsteken is toegestaan van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Toch zijn er in Midden-Delfland een aantal zones waar geen vuurwerk afgestoken mag worden:

- Speeltuintjes
- Een gebied van 50 meter rondom een dierenasiel, kinderboerderijen en weilanden waarin zich dierenbevinden
- Een gebied van 50 meter rondom bejaarden- en verzorgingscentra
- Kasteel Keenenburg gelegen aan de Kasteellaan in Schipluiden
- Schoolpleinen MFA Het Lint, Achterdijkshoorn in Den Hoorn
- Molen bij van Leeuwen Diervoerders BV in Schipluiden en de directe nabije omgeving tot het water

Carbid schieten
Carbid schieten is toegestaan, indien u zich aan een aantal afspraken houdt. Het carbidschieten vindt alleen plaats buiten de bebouwde kom en er wordt niet geschoten met harde materialen. Neem maatregelen zodat op de schietlocatie geen gevaar of schade kan optreden voor mens en milieu. Carbidschieten met een container, opslagvat of soortgelijks met een inhoud van meer dan 250 liter is ook niet toegestaan. Als laatste is carbidschieten tijdens de jaarwisseling toegestaan van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Vuurkorven
Vuurkorven zijn tijdens de jaarwisseling wel toegestaan als u er geen gevaar, hinder of overlast mee veroorzaakt voor de omgeving. Dit houdt in dat vuurkorven beheerd en in het zicht moeten worden gebruikt en van tenminste 5 meter van de woning. Leg onder de vuurkorf betontegels of voldoende zand, zodat er geen schade aan het wegdek of gras ontstaat. Zorg ervoor dat na afloop het vuur volledig gedoofd is en laat de ton afkoelen.

Als laatste is het voor bedrijven nog belangrijk om losse materialen rondom het bedrijf of op de bouwplaats te verwijderen. Dit met het oog op brandstichting. Ook zien inbrekers met de jaarwisseling extra kansen om in te breken. Bent u niet thuis of is uw bedrijf gesloten? Let er dan op dat u uw huis of bedrijf goed afsluit en laat een lampje branden.