Vorige week vrijdag werd op het gemeentehuis in Midden-Delfland de vlag gehesen voor de campagne Orange the World.
Vorige week vrijdag werd op het gemeentehuis in Midden-Delfland de vlag gehesen voor de campagne Orange the World.

Midden-Delfland kleurt oranje

Algemeen

MIDDEN DELFLAND - Orange the World is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze campagne vindt jaarlijks plaats tussen 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en 10 december, Internationale Mensenrechtendag. Op het gemeentehuis in Midden-Delfland werd daarom vorige week vrijdag alvast de vlag gehesen.

 De internationale campagne is een initiatief van de Verenigde Naties. In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Daarom wordt met de campagne niet alleen aandacht gevraagd voor dit geweld, maar worden mensen ook aangespoord om medestander te worden. Dit jaar is het thema van de campagne ‘Veilig, overal en altijd’.

Samenwerking
De gemeente Midden-Delfland werkt samen met de Soroptimist Club Beneden Maas aan de Orange the World campagne. Van 25 november tot en met 10 december hangen er op meerdere plaatsen in de gemeente posters en de campagnevlag. Ook zijn een aantal gebouwen in de avond oranje verlicht, waaronder de Rooms-Katholieke kerk in Den Hoorn. Het oranje uitlichten van dit soort gebouwen is inmiddels een vast onderdeel van Orange the World. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. In Nederland is telefoonnummer 0800-2000 het meldpunt voor slachtoffers van geweld of intimidatie. Door mensen aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag, mensen te steunen die geweld of intimidatie meemaken en door het thema bespreekbaar te maken draagt u bij. Als iedereen medestander is, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit helpen!

Info
Voor meer informatie kunt u terecht op www.orangetheworld.nl en voor het maken van een melding op www.geweldtegenvrouwenmelden.nl.