Het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp heeft gisteren kennisgemaakt met het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland.
Het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp heeft gisteren kennisgemaakt met het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland.

College en dagelijks bestuur Delfland bezoeken waterberging

Algemeen

PIJNACKER NOOTDORP - Het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp heeft gisteren kennisgemaakt met het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland. Tijdens deze kennismaking bezochten de bestuurders de waterberging Oude Polder aan de Zijdeweg in Pijnacker.

Deze berging is een van de gezamenlijke klimaatadaptieve projecten van de gemeente en het Hoogheemraadschap van Delfland. Met deze projecten bereidt de gemeente zich voor op extremer weer als gevolg van klimaatverandering. De bestuurders kregen gisteren een rondleiding door de waterberging: “Sinds de aanleg is de waterberging al een keer ingezet, namelijk op 3 november van dit jaar. Door de vele neerslag die wij hebben gehad, was de grond in het gebied verzadigd en kon het water onvoldoende worden afgevoerd. Delfland heeft toen besloten de waterbergingen Oude Polder én de Zuidpolder van Delfgauw in te zetten om overlast te voorkomen”, aldus wethouder Bart van Straten.

Dubbel ruimtegebruik
Het mooie aan deze waterberging is de dubbele functie. De waterberging is een ‘badkuip’ waarin 20.000 kubieke meter water kan worden opgevangen wanneer wateroverlast dreigt door extreme regenval. Voor alle andere momenten is de berging ingericht als locatie om te recreëren en sporten. Op deze manier is het een prachtig voorbeeld van dubbel ruimtegebruik! Volgens wethouder Van Straten is de gemeente blij met de goede band: “Op dit soort momenten waarderen we onze gezamenlijke projecten en de goede banden met het Hoogheemraadschap des te meer.”