Yousef Hamdi bouwde in Nederland een nieuw bedrijf op. (Foto: EvE)
Yousef Hamdi bouwde in Nederland een nieuw bedrijf op. (Foto: EvE) Foto:

Roviggo: bedrijfskleding van hoge kwaliteit op maat

Algemeen

DELFT - Bedrijfskleding en woontextiel van eigen ontwerp en fabricaat. Waarbij op kwaliteit niet wordt bezuinigd. Welkom bij Roviggo! 

Yousef Hamdi stamt uit een kleermakersfamilie. “Ik heb het vak van mijn vader geleerd.” Vanaf 1997 bouwde hij in Iran zijn eigen succesvolle bedrijf op. “We maakten en exporteerden kleding naar allerlei landen.” Maar in 2013 was Yousef met zijn vrouw en jonge baby gedwongen te vluchten voor het Iraanse regime. Zijn bezittingen en zijn bedrijf moest hij achterlaten. Een ander was misschien bij de pakken neer gaan zitten, maar Yousef niet. Eenmaal gesetteld in Nederland begon hij in 2015 opnieuw een bedrijf; Atelier Arwin, genoemd naar zijn zoon. “Terug naar de basis. Kleding (ver)maken en repareren, stomerijservice, maar ook afhaalpunt voor pakketjes.” Dat liep goed en Yousef wilde meer. Vorig jaar opende hij in Delft een nieuwe showroom speciaal voor bedrijfskleding onder de oude bedrijfsnaam die hij voerde in Iran: Roviggo.

Bedrijfskleding
Bedrijfskleding mag je in dit geval ruim nemen. Het kan hierbij gaan om gewone kantoorkleding, kleding met een bedrijfslogo of in huisstijl, uniformkleding voor bijvoorbeeld hotels of vliegtuigpersoneel maar ook speciale beroepskleding, bijvoorbeeld voor beveiligers, verkeersregelaars of de Brandweer. “Elke beroep heeft zijn specifieke eisen”, legt Yousef uit. “In overleg met de klant maken we het precies zoals die het wil. Praktisch, functioneel èn netjes.” Want dat is het bijzondere van Roviggo: Yousef verkoopt geen standaard kleding maar kleding van eigen fabricaat. “Van stoffen tot het ontwerp, alles wordt custom gemaakt”, benadrukt Yousef. En daarbij hanteert hij strenge voorwaarden als het gaat om service: “Bij ons zijn drie dingen belangrijk: kwaliteit, betaalbaarheid en levertijd. Die eerste is het belangrijkst. Op kwaliteit bezuinigen we niet. We zeggen liever ‘nee’ dan daar op in te leveren. Betaalbaarheid staat daarmee in verband. We willen niet duur zijn, maar ook niet goedkoop, want goedkoop gaat altijd ten koste van kwaliteit. En levertijd tenslotte: we streven naar korte levertijden. Nadat we met de klant overeengekomen zijn wat de wensen zijn, maken we een sample, en na akkoord kunnen we meestal binnen enkele weken leveren. En sommige kleding kunnen we zelfs uit voorraad leveren.”

Woontextiel
Naast bedrijfskleding levert Roviggo ook woontextiel; denk aan meubelstoffering, beddengoed en in het bijzonder gordijnen. Net als bij de bedrijfskleding is ook het woontextiel van Roviggo van eigen stoffen en eigen snit. “In overleg is heel veel mogelijk.” Op www.roviggo vindt u meer informatie. “Binnenkort is het daar ook mogelijk om online uw wensen in te voeren, waarna wij het op maat maken en binnen drie weken leveren. En desgewenst bezorgen en monteren we ook.”