Cees van der Sluys (l), overhandigt de boodschappenpakketten aan Paul Mekking van de Voedselbank
Cees van der Sluys (l), overhandigt de boodschappenpakketten aan Paul Mekking van de Voedselbank

43 boodschappenpakketten voor Voedselbank

Algemeen

DELFT - De kerken in Delft zijn niet alleen uitdeelpunten van de Voedselbank, ze voorzien ook de Voedselbank van producten. Bij sommige kerken staat een kratje in de hal, waar bezoekers van de kerk iets in kunnen doen, gedurende het jaar zijn er zondagen met een collecte in blik, en er zijn inzamelacties bij kerken en supermarkten. Daarnaast werd recent nog een actie gehouden. 

Kerkleden van wijkgemeenten Hof van Delft, Immanuël en Vierhoven - ook bekend onder de naam van de samenwerking HI4 - doen mee met de spaaractie van de PLUS supermarkt voor boodschappenpakketten. Ook buurt- en stadsgenoten, die het een sympathieke actie vonden, deden mee.

Opbrengst
In het totaal werden 42 boodschappenpakketten gespaard, elk ter waarde van 55 euro. Bovenop de 42 pakketten, schonk PLUS supermarkteigenaar Martin Panis nog een doos. Alle 43 pakketten worden geschonken aan de Voedselbank in Delft.

Voedselbank
De Voedselbanken helpen diegenen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp. Om de klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken zij samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Zo zorgen ze er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Paul Mekking, coördinator en secretaris van de Voedselbank, nam dankbaar de dozen in ontvangst. Hij is blij met de inzamelacties van de kerk. “Het aantal huishoudens dat gebruikmaakt van de Voedselbank, neemt begin dit jaar iets af. Toch blijven zo’n 1000 mensen, dat is ongeveer één procent van Delft, afhankelijk van de voedselpakketten.”