De opbrengst van vorig jaar
De opbrengst van vorig jaar

Lionsclub Delft steunt Voedselbank

Algemeen

DELFT - Lionsclub Delft is weer gestart met de inzameling van DE waardepunten ten behoeve van de Voedselbank Delft en omstreken.

Eind maart van dit jaar werden de landelijke ingezamelde Waardepunten overhandigd aan René Froger, al vele jaren ambassadeur van de Voedselbank. Het resultaat was verbluffend, werd bij de vorige actie nog een record van ruim 65.000.000 punten ingezameld, dit keer was de opbrengst een derde groter, namelijk ruim 99.000.000 punten. Dit leverde ook een recordaantal pakken koffie op, namelijk 204.000! Sinds de actie 9 jaar geleden is gestart hebben we, ruimhartig ondersteund door Douwe Egberts inmiddels al meer dan een miljoen pakken koffie aan de Voedselbank kunnen overdragen. Dit was voor de Lionsclub een hele goede reden om vanaf 1 december van dit jaar opnieuw op verschillende plaatsen de ophaaldozen neer te zetten. Het zijn vooral de grote supermarkten die een plaats hebben vrijgemaakt voor een doos. Hierin kunt u uw gespaarde punten - liefst in een dichte zak of envelop – deponeren. Eind van de maand halen we de dozen weer op. We organiseren de inzameling in samenwerking met Lions uit Nootdorp en Pijnacker.

U zult zich wellicht afvragen waarom die pakken koffie zo belangrijk zijn voor de Voedselbank. Het is eigenlijk heel simpel. Er worden in Delft wekelijks meer dan 400 gevarieerde pakketten voedsel uitgedeeld aan mensen die door de Voedselbank worden ondersteund. Zij hebben in hun pakket noodzakelijke voedingsproducten, daarbij zit geen koffie. Even een kopje koffiedrinken is er voor deze groep niet bij. In het afgelopen jaar verzamelde u allen bijna 2400 pakken koffie voor de Voedselbank. Dat betekent een aantal malen per jaar een pak koffie.

Helpt u mee om het miljard te halen?

Voor meer informatie:
delft.lions.nl