Jon Cornelese (voorzitter Stichting Couvert Extra) en Joris van Leeuwen (eigenaar café de V)
Jon Cornelese (voorzitter Stichting Couvert Extra) en Joris van Leeuwen (eigenaar café de V)

Mooi bedrag Voedselbank opgehaald met actie

Algemeen

DELFT - De Voedselbank in Delft krijgt nog steeds veel gezinnen over de vloer die niet meer zonder hun hulp kunnen. Met het oog op de feestdagen hebben Stichting Couvert Extra en Café de V de armen ineengeslagen, om de Voedselbank te hulp te schieten.

Ieder jaar is Café de V open op Kerstavond en traditiegetrouw is dit een stamppotavond. De volledige opbrengst van de stamppotten gaat naar een goed doel. Dit jaar is café de V voor de achtste keer een samenwerking aan gegaan met Stichting Couvert Extra en wordt de lokale Voedselbank gesteund. De Delftse Voedselbank zag het aantal gezinnen dat hulp nodig heeft de afgelopen jaren groeien van 250 naar zo’n 450. Een goede reden voor Café de V en Stichting Couvert Extra om een steentje bij te dragen. Op Kerstavond is er vanuit Café de V gedineerd en met deze opbrengst van 1.345,75 euro worden maaltijden voor de Voedselbank gekocht. Het was anders dan normaal doordat het restaurant gesloten is, maar ook met afhaalmaaltijden is er een mooi bedrag opgehaald. Hiermee krijgen alle gezinnen die bij de Voedselbank komen een stamppot-pakket met worst gedoneerd. Dineren en doneren was het thema, waar er met jouw bestelling dus letterlijk een couvert extra is gegeven. Aan deze actie hebben meerdere lokale ondernemers meegedragen. Café de V heeft een deel van zijn omzet van deze avond afgestaan en van Gelder heeft de boerenkool en aardappelen gratis geleverd.

Stichting Couvert Extra
In juli 2012 is Stichting Couvert Extra gestart, met als doel om vanuit de Delftse horeca de lokale Voedselbank te steunen. Buiten wekelijkste steun zorgde Couvert Extra ook voor meer vreugdevolle feestdagen de afgelopen jaren. De stichting heeft ook een nieuwe koelcel gedoneerd aan de Voedselbank ter waarde van 6.352,50 euro.