Swim to Fight Cancer 2022 (Foto: Koos Bommelé)
Swim to Fight Cancer 2022 (Foto: Koos Bommelé)

Schrijf je nu in voor Swim to Fight Cancer Delft!

Algemeen

DELFT - Swim to Fight Cancer Delft keert terug met een nieuwe editie op zaterdag 31 augustus 2024. Na een zeer geslaagde editie in 2022 zal de Hooikade ook dit jaar hopelijk weer volstromen met een boel swimmers en spinners. Wil jij dit jaar ook meedoen? Dan kun je je vanaf nu inschrijven!

Door Cheyenne Toetenel

Na jouw aanmelding krijg je een persoonlijke pagina op de website. Vraag je familieleden, vrienden en collega’s om jou te steunen met een donatie. “Zo halen we gezamenlijk zoveel mogelijk geld op voor onderzoek naar kanker, want alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is”, aldus de organisatie.

Volwassenen en junioren
Tijdens de Swim to Fight Cancer op 31 augustus kunnen verschillende groepen deelnemen. De Swim voor volwassenen is bedoeld voor deelnemers vanaf 26 jaar. Er zijn mogelijkheden tot zwemmen in je eentje, met een vriendenteam, bedrijventeam of familie. Ook de Junior Swim vindt plaats in het Rijn-Schiekanaal voor deelnemers tussen de 12 en 25 jaar. De mogelijke afstanden om aan deel te nemen zijn 500 en 2000 meter. De lange afstand is alleen bedoeld voor deelnemers vanaf 16 jaar.
Ook dit jaar is de start in het water voor Huszár aan de Hooikade. Voor de zwemmers die twee kilometer afleggen geldt: “Vanaf de Hooikade wordt er door het Rijn-Schiekanaal richting de Sebastiaanbrug gezwommen. Daar wordt vervolgens gekeerd en naar de Abtswoudsebrug gezwommen. Daar wordt wederom gekeerd om naar de finish op de Hooikade te zwemmen.”

Spinning
Dit jaar biedt de organisatie bovendien weer de optie om te gaan spinnen, zodat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan de strijd tegen kanker, ook diegenen die niet zwemmen. “De spinners kunnen op verschillende momenten op de middag een uur lang hun kunnen tonen en zich op die manier laten sponsoren om zo hun steentje bij te dragen.” Voor deze activiteit geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

Kids
Op 31 augustus zal het eindbedrag van de actie nog niet bekend zijn. Op 8 september vindt ter afsluiting namelijk nog een Kids Swim plaats voor deelnemers tot 12 jaar. De Kids Swim wordt gehouden in het Kerkpolder zwembad, met afstanden van 250 (zwemdiploma A), 500 en 1000 meter (zwemdiploma’s A en B).

Vrijwilligers
“Als je zelf niet wilt of kunt zwemmen of spinnen dan kan je natuurlijk wel doneren en komen aanmoedigen om de deelnemers zo een steuntje in de rug te geven.” Wil je je op een andere manier inzetten voor Swim to Fight Cancer Delft? Meld je dan via de website aan als vrijwilliger om mee te helpen op zaterdag 31 augustus. “Wij beloven je dat het een onvergetelijke dag wordt!”

Inschrijven en doneren kan via www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-delft.