Swim to Fight Cancer in 2019 (Foto: Koos Bommelé)
Swim to Fight Cancer in 2019 (Foto: Koos Bommelé)

Swim Delft: inschrijving sluit binnenkort!

Algemeen

DELFT - Na twee jaar geen Swim te hebben kunnen organiseren, vindt komende 3 september weer de Swim to Fight Cancer Delft plaats. Ruim 200 deelnemers zullen het Rijn-Schiekanaal inspringen om geld in te zamelen voor meer kankeronderzoek. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven, maar de tijd dringt. De inschrijving voor de ’22 editie sluit op 26 augustus.

Nadat burgemeester Van Bijsterveldt het startschot gegeven heeft, springen deelnemers vanaf 16 jaar bij Huszár aan de Hooikade het Rijn-Schiekanaal in om naar de Oostpoort en weer terug te zwemmen. Jongeren tussen 10 en 15 jaar springen bij de Sint Sebastiaanbrug het water in om ook bij Huszár het water uit te klimmen. Deelnemers aan deze unieke, recreatieve zwemtocht van respectievelijk twee kilometer en 500 meter laten zich sponsoren en halen zoveel mogelijk geld op voor meer kankeronderzoek.
Swim to Fight Cancer Delft heeft in 2019 bijna 137.000 euro opgehaald. Dit jaar hoopt het bestuur hier overheen te gaan. ‘Helaas is er nog steeds veel geld en onderzoek nodig voor deze vreselijke ziekte’, geeft bestuurslid Herwin Vollmuller aan. ‘We hopen daarom op veel donaties, want alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn!’
Mensen die meer kankeronderzoek een warm hart toedragen, maar liever niet het Rijn-Schiekanaal in willen, kunnen meedoen met het Spin-evenement. Onder leiding van een professionele Spinning instructeur zullen er verschillende Spin-uurtjes georganiseerd worden. Het Spin-evenement vindt plaats bij studentenroeivereniging Laga.
Ook kunnen mensen zich nog inschrijven om op deze dag als vrijwilliger te helpen. Voor verschillende posten en taken is het bestuur nog op zoek naar vrijwilligers.

Voor meer informatie: www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-delft/