Kristina Djanashvili, Associate Professor aan de TU Delft
Kristina Djanashvili, Associate Professor aan de TU Delft

Swim Delft steunt onderzoek naar beter gerichte therapieën voor minder stress en schade voor de patiënt

DELFT - Swim To Fight Cancer Delft mag van de landelijke Swim een lokaal onderzoek steunen. Het bestuur van de Swim in Delft heeft gekozen om het het onderzoek van Kristina Djanashvili, Associate Professor aan de TU Delft, te steunen met een deel van de donaties. Als de Swim in Delft meer dan 100.000 euro ophaalt krijgt Kristina 10.000 euro subsidie. Onder de 100.000 krijgt ze 10 procent van het opgehaalde bedrag.

Jaarlijks krijgen veel vrouwen in Nederland te maken met de gevolgen van borstkanker. Deze gevolgen zijn niet alleen fysiek, maar kunnen ook een ernstige impact hebben op de kwaliteit van leven en de mentale toestand. 

Een operatie is schadelijk voor het lichaam en een borstamputatie heeft een groot psychologisch effect op een vrouw. Radiotherapie beschadigt vaak gezonde weefsels en chemotherapie is zeer intens en belastend voor het lichaam. Daarom is dit onderzoek gericht op het bieden van een zo nauwkeurig mogelijke behandeling, met zo min mogelijk stress en schade voor de patiënt.

Een behandeling van borstkanker heeft bij voorkeur zo min mogelijk gevolgen voor de patiënt. Kristina Djanashvili werkt aan een methode die het mogelijk maakt om de tumor heel precies te bestralen en te verwarmen met lokaal aangebrachte magnetische en radioactief geladen nanodeeltjes, wat de impact voor de patiënt aanzienlijk zal verminderen.

Swim To Fight Cancer Delft vindt plaats op 3 september. Wil jij meedoen of de zwemmers en spinners steunen? Kijk op www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-delft/

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1