Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé

Organisatie Swim to Fight Cancer Delft blij met fantastische opbrengst

sport

DELFT - Afgelopen zaterdag 3 september sprongen 279 deelnemers aan de Swim To Fight Cancer het Rijn-Schiekanaal in om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Zij zwommen gezamenlijk een prachtig bedrag bij elkaar van maar liefst 171.258,36 euro.

Nadat burgemeester Van Bijsterveldt het startschot gaf, sprongen deelnemers vanaf 16 jaar bij Huszár aan de Hooikade het Rijn-Schiekanaal in om naar de Oostpoort en weer terug te zwemmen. Jongeren tussen 10 en 15 jaar sprongen voor de Kids Swim bij het Gashouderpad het water in om ook bij Huszár het water uit te klimmen. Deelnemers aan deze unieke, recreatieve zwemtocht van respectievelijk twee kilometer en 500 meter lieten zich sponsoren en haalden op die manier zoveel mogelijk geld op voor meer kankeronderzoek.

Opbrengst
Swim to Fight Cancer Delft heeft in 2019 bijna 137.000 euro opgehaald. Dit jaar hoopte het bestuur hier overheen te gaan. “Helaas is er nog steeds veel geld en onderzoek nodig voor deze vreselijke ziekte”, aldus bestuurslid Herwin Vollmuller. “We hoopten daarom op veel donaties, want alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.” Met een opbrengst van 171.258,36 euro is dat dik gelukt. De organisatie: “Het was een mooie dag met ontroerende verhalen, moedige deelnemers en vooral heel erg veel liefde. Op zaterdag 3 september hebben wij het leven gevierd van onszelf maar ook van de mensen die ziek zijn en diegenen die wij moeten missen. Namens het voltallige bestuur van Swim to fight Cancer Delft willen wij iedereen heel hartelijk danken voor zijn of haar bijdrage. Ook alle instanties en bedrijven die ons in de aanloop naar of op de dag zelf hebben geholpen, financieel of in natura: een hartgrondig dankjewel. Aan alle zwemmers en spinners: wij zijn zo trots op jullie inzet en het mooie bedrag dat jullie met elkaar hebben binnengehaald!”

Lokaal onderzoek
Swim To Fight Cancer Delft mag van de landelijke Swim een lokaal onderzoek steunen. Het bestuur van de Swim in Delft heeft gekozen om het het onderzoek van Kristina Djanashvili, Associate Professor aan de TU Delft, te steunen met een deel van de donaties. Kristina nam zaterdag een cheque van 10.000 euro in ontvangst. De rest van het opgehaalde bedrag gaat naar landelijk onderzoek. 

Spinning
Mensen die meer kankeronderzoek een warm hart toedragen, maar liever niet het Rijn-Schiekanaal in wilden, konden meedoen met het spin-evenement onder leiding van Koos van der Burg. Onder leiding van een professionele spinning-instructeur werden er verschillende spin-uurtjes georganiseerd. Het spin-evenement vond plaats bij studentenroeivereniging Laga. Ook deze spinners hebben bijgedragen aan een prachtige opbrengst voor onderzoek naar kanker.

Fotograaf Koos Bommelé was erbij. Je bekijkt zijn foto’s van het zwem- én spin-evenement op www.delftopzondag.nl.