Wippolder won dit weekend de derby van RKDEO met 0-1. (Foto: Koos Bommelé)
Wippolder won dit weekend de derby van RKDEO met 0-1. (Foto: Koos Bommelé)

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald in de regio en stonden er een aantal interessante ontmoetingen op het programma. Zo hoopte Nootdorp op eigen veld eindelijk een keer drie punten te pakken tegen Valken’68, stond in Nootdorp de derby tussen RKDEO en Wippolder op het programma en speelde DHC een thuiswedstrijd tegen Berkel.

Zwaar seizoen
Voor Nootdorp stond er een belangrijke thuiswedstrijd tegen Valken’68 op het programma. De Nootdorpers hadden voor de wedstrijd nog geen enkel punt gepakt en staan daarom onderaan in de eerste klasse C. Ook deze wedstrijd kwam de ploeg in de eerste helft alweer op een achterstand door een doelpunt van Samet Arikan. Deze treffer kwam de ploeg in de tweede helft niet meer te boven, waardoor Nootdorp nog steeds op 0 punten blijft staan. Het lijkt erop dat het een heel zwaar seizoen gaat worden aan de Poort.

Derby
In Nootdorp stond zaterdag de kraker tussen RKDEO en Wippolder op het programma. Beide ploegen doen volop mee om de bovenste plaatsen en stonden voor de wedstrijd gelijk in punten. Na een blessure in de warming-up van keeper Huub Koning, maakte bij de thuisploeg de 15-jarige keeper Lucas Oostveen zijn debuut in de eerste klasse. Na ongeveer een half uur spelen kwam Wippolder op voorsprong via een kopbal van Luuk Dill. Na de rust ging RKDEO op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Wippolder hield knap stand en pakte daarmee de drie punten op sportpark Centrum.

DHC
De ploeg van Wim Baggerman en Burak Uyar wilde zich ongetwijfeld herpakken na de 3-0 nederlaag op bezoek bij HBSS. De tegenstander van dit weekend was Berkel, een ploeg die voor de wedstrijd slechts één punt minder had dan DHC. In de eerste helft waren er op een regenachtig sportpark Brasserskade kansen voor beide ploegen. Toch werd er niet gescoord en daarom gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand naar de kleedkamer. Ook de tweede helft begon met kansen voor beide teams. Een inzet van een speler van Berkel werd door Gio Agostien ternauwernood weggeschoten op de doellijn. Na iets meer dan een uur was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam via invaller Sergio Calor. Een aantal minuten later was de wedstrijd al beslist. Een voorzet bereikte Giovalli Serbony, die de bal in het doel plaatste en daarmee zorgde voor een 2-0 voorsprong. Hiermee stond gelijk de eindstand op het scorebord en boekte DHC een belangrijke overwinning.

Overige uitslagen zaterdag 4 november:
Honselersdijk - Den Hoorn 4-1
Oliveo - Vitesse Delft 1-1
Concordia - Blauw Zwart 3-0
Laakkwartier - Full Speed 6-6
KMD - Ariston’80 4-1
Wilhelmus - DSVP 0-3
Schipluiden - DWO 2-0
DHL - Vredenburch 1-2
SEP - Quintus 3-4
Delft - Kickers’69 1-3
Hazerswoudse Boys - DVC 5-0