Afbeelding

Huis te koop: Van der Haertstraat 72, Delft

onroerend goed

Editie: Week 46, Jaargang 20 |

DELFT – Pieter de Roover is vier jaar geleden in dit driekamerappartement komen wonen. Het is een hoekappartement op de bovenste verdieping van een flatgebouw aan de rand van de binnenstad.

Het staat in een rustige buurt en als alleenstaande is de woning hem goed bevallen. “Het appartement in deze buurt sprak me meteen aan”, zegt hij. “Het is een erg groene omgeving en vanuit de kamer heb je een vrij uitzicht.” Pieter was hier gewoon blijven wonen als hij niet zijn vriendin was tegen gekomen. Ze hebben besloten om samen een huis te gaan zoeken in (de omgeving van) Harderwijk, waar zij nu woont. “In de loop der jaren is de woning behoorlijk opgeknapt”, zegt hij. “Het appartement is dus eigenlijk zo te betrekken.”

De woonkamer is heel licht. Er zijn namelijk niet alleen aan de voorkant ramen, maar ook aan de zijkant. Van beide kanten is er een mooi uitzicht op het groen. De hele woning is voorzien van dubbel glas. Van de nabijgelegen fabriek van DSM Gist is vrijwel niets te zien. “Dit zijn voormalige arbeiderswoningen van de fabriek”, legt hij uit. “Je merkt echter niets van de aanwezigheid van de fabriek, doordat er een brede groenstrook tussen ligt.”

De woonkamer is 5 bij 4 meter en heeft een laminaatvloer. De laminaatvloer ligt door de hele woning, op één kamer na. De hele binnenkant van de woning is onlangs geschilderd. Vanuit de woonkamer biedt een toog toegang tot de keuken. “Die toog hadden de vorige bewoners al gemaakt”, zegt Pieter. “De deur is echter nog aanwezig, zodat het ook weer in de oorspronkelijke staat kan worden teruggebracht.”

De keuken van 3.78 bij 2.00 meter ziet er netjes en goed onderhouden uit. Er is ook een deur vanuit de gang. Via de keuken kun je op het balkon aan de voorzijde komen. “Op dat balkon zit ik als het mooi weer is vaak heerlijk van de zon te genieten”, zegt hij. “Het is een heel zonnig balkon en je hebt een vrij uitzicht.”

De slaapkamers bevinden zich aan de achterkant van het appartement. Er is een slaapkamer van 5.04 bij 2.70 meter, waar Pieter zijn werkruimte van heeft gemaakt. De andere slaapkamer is 3.15 bij 3.30 meter en hier heeft hij een grote inbouwkast laten maken. Aansluitend is er een modern uitgevoerde badkamer, voorzien van een douche en een wastafel. Hier is ook de aansluiting voor de wasmachine. Vanuit deze slaapkamer kun je op het balkon aan de achterzijde komen. Hier heb je uitzicht op een plantsoen. Het onlangs volledig gemoderniseerde toilet is bereikbaar via de centrale gang. “Het is een rustige wijk zonder veel verkeer en toch woon je in de stad”, zegt hij. “Je woont hier vlakbij een supermarkt, maar daar heb je niet de drukte van. Je bent van hieruit zo in het centrum, de uitvalswegen en het openbaar vervoer zijn ook makkelijk en snel bereikbaar.”

Op de begane grond is er een gesloten portiek met een bellentableau, brievenbussen en een trappenhuis. In het souterrain biedt een berging van 4.07 bij 3.32 meter veel opbergruimte. Er is een actieve VvE, met een bijdrage van 130,32 euro per maand inclusief stookkosten. “Het is een ideale starterswoning”, aldus Pieter, “en aangezien de nieuwe hypotheekregels pas ingaan op 1 januari 2013, ideaal om nog dit jaar als starter je slag te slaan!”

De vraagprijs voor deze woning is 150.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning?
Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 2142909 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12