De makelaarskantoren zijn de afgelopen crisisperiode met allerlei slimme oplossingen gekomen.
De makelaarskantoren zijn de afgelopen crisisperiode met allerlei slimme oplossingen gekomen.

Makelaars komen met creatieve oplossingen door coronavirus

  wonen

DELFT - Wie kan, werkt thuis en is ondertussen hard aan het werk om de economie draaiende te houden. Met z’n allen staan we voor een grote uitdaging. Maar, crisistijd kan ook tot nieuwe inzichten leiden.

Zo hebben we een heleboel mooie oplossingen voorbij zien komen van makelaarskantoren die niet bij de pakken neer zijn gaan zitten, maar op andere manieren hun vak uitoefenen. Hieronder een greep uit de oplossingen die we voorbij zien komen.

Ieder huis zijn eigen site
Pascal de Roo van ZO makelaars - ZO.nl aan de Van Foreestweg 4 was er al vroeg bij met innovatie, hij maakt onder andere gebruik van virtuele huizentours: “Je loopt echt door de woning heen, maar dan digitaal. Door de 360 graden film is het mogelijk voor kopers om daadwerkelijk digitaal rond te kijken in een huis.” Met het gebruik van bijvoorbeeld Facetime heb je een beperkte blik, maar de 360 video kan draaien wanneer jij het wenst en je kunt het 24-7 bekijken. “Daarnaast heeft ieder pand zijn eigen website bij ons. Wanneer iemand nu geïnteresseerd is, laat ik ze eerst de preview op de website zien. Wanneer ze hierna nog steeds enthousiast zijn, maak ik een 1-op-1 afspraak. Alles om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk ons vak kunnen uitoefenen, zonder extra risico te lopen.”

Sprint van innovatie
Nu maakt Pascal ook veel gebruik van de mogelijkheid tot videobellen. Hij vertelt: “Ook alle hypotheekadviseurs die ik in dienst heb maken nu gebruik van videobellen. Dit doen wij vaak via ZOOM, dat is een gratis tool voor videogesprekken. Je kunt schermen en bestanden delen en de klant mee laten kijken naar bijvoorbeeld het calculatiescherm.” Daarnaast zijn applicaties van Realworks zoals een digitale kluis of Move.nl fijne hulpmiddelen nu, aldus de makelaar. “Tot slot hoop ik dat alle banken nu digitale handtekeningen gaan accepteren. Deze crisis zorgt voor een sprint van innovatie.” www.zo.nl.

Meer berichten