Afbeelding

Huis te koop: Dijkshoornseweg 177, Delft

wonen

Editie: Week 22, Jaargang 34 |

DELFT – Annelies en Dave Lagraauw wonen in een gelijkvloerse bungalow aan het Delftse deel van de Dijkshoornseweg, met aan de achterzijde het vaarwater de Look. Oorspronkelijk was dit een bijgebouw van de naastgelegen boerderij. Dit is gebouwd in 1917. Jarenlang heeft het gebouw de woonwinkel van Annelies gehuisvest, met stoffen, behang, verf, gordijnen en woonaccessoires. Deze winkel was genaamd Het Dijkhuys, bij vele mensen in Den Hoorn en directe omgeving wel bekend.

Toen Annelies met haar winkel stopte, hebben zij en Dave er een bungalow van laten maken, voorzien van dubbele beglazing en geheel geïsoleerd. De nok van het dak is verhoogd naar 4 meter. Aan de voortuinzijde is er een harmonicapui over de volle breedte gemaakt. Verder is alles in de bungalow nieuw geplaatst, zoals de keuken en de badkamer. “Ons huis heeft een heel stoere uitstraling”, vindt Annelies. “Dat komt door de stalen constructie. Door de hoogte van het dak ervaar je veel ruimte. Ik heb vaak het gevoel in een vakantiehuis te wonen.”
De woonkamer is 10.30 bij 7.93 meter en heeft een prachtige houten vloer. Aan de zijde van het water is er een comfortabele zithoek gemaakt. Je kunt van daaruit heel relaxed naar de bootjes kijken die voorbij varen. Daarnaast is er volop ruimte voor een grote eethoek. Ook van daar uit is er een leuk zicht op het water. “We hebben meerdere openslaande deuren aan het water”, vervolgt Dave.
De keuken aan de voorzijde, aan de kant van de harmonicapui, is 3.75 bij 5.76 meter en is voorzien van een groot kookeiland. Het is een heel luxe kookeiland, met een keramisch werkblad dat nauwelijks beschadigd kan worden. Het kookeiland is voorzien van uiteenlopende inbouwapparatuur, zoals pitt cooking, een koelkast, een combi-oven, een vaatwasser, een geïntegreerde afzuiginstallatie die vanuit het werkblad omhoog komt en een koffiemachine. “Het is natuurlijk heel prettig dat de keuken zo dicht bij de tuin is, ideaal als het lekker weer is”, zegt Annelies.
De tuin is 12.88 bij 11.73 meter. Een groot terras maakt gezellig buiten zitten mogelijk. Er is ook een buitenpad langs de bungalow naar het water. Achter het netjes onderhouden gazon bevindt zich een serre of hobbykas met buitenkeuken van 2.98 bij 5.82 meter. De serre hebben Annelies en Dave ingericht met leuke houten zitjes, zodat je ook heerlijk beschut buiten kunt zitten. “In de houten banken is veel opbergruimte aanwezig”, vertelt Dave. “Even de zitting omhoog en je kunt bij je gereedschap.”
De bungalow telt twee slaapkamers van respectievelijk 3.67 bij 3.25 meter en 4.40 bij 2.75 meter. De hoofdslaapkamer heeft openslaande deuren aan het water. De tweede slaapkamer kan gebruikt worden als kinderkamer en bevindt zich aan de voorzijde. Er is een mogelijkheid tot het maken van een extra slaapkamer. De luxe badkamer is voorzien van een dubbele wastafel en een inloopdouche. In het midden van de bungalow is er een aparte berging met de opstelplaats voor de wasmachine, de droger en de CV-combiketel. “De bungalow willen we verkopen, omdat we gaan emigreren”, legt Annelies uit. “We hebben een stuk grond gekocht in Portugal, waar we een huis gaan bouwen om een Bed & Breakfast te beginnen. Mensen die onze bungalow willen kopen, kunnen er uiteraard in overleg snel in. De kopers van deze bungalow bieden we een gratis verblijf van twee weken in onze Bed & Breakfast aan!”
Het is een rustige buurt, waar de buren gemoedelijk met elkaar omgaan. Door de toekomstige poller is het doorgaande verkeer van de Harnaschpolder straks niet meer mogelijk. Dan wordt het hier nog rustiger en meer kindvriendelijk. In de nabijheid bevindt zich het centrum van Den Hoorn met winkels, scholen, sportverenigingen en uitvalswegen.

De vraagprijs voor deze woning is 398.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12