Afbeelding

Nieuwe bruggen in Maaslandse wijk De Commandeur

wonen

Editie: Week 28, Jaargang 23 |

De deelnemers aan de estafetteloop ter gelegenheid van een aantal nieuwe bruggen in de Maaslandse nieuwbouwwijk De Commandeur.

MAASLAND – Een estafetteloop was vorig weekend het openingsspektakel rond de opening van een aantal nieuwe bruggen in de Maaslandse wijk De Commandeur. Twaalf kinderen, twee collegeleden, drie raadsleden en burgerraadsleden en de Commandeur van de Ridderlijke Duitse Orde van de Balije van Utrecht deden mee aan de estafettetocht.

De Commandeur is de jongste wijk van Maasland in Midden-Delfland. Het was aan de deelnemers om zes bruggen te openen, waarvan drie de verbinding vormen naar de oude dorpskern en drie andere naar het mooie buitengebied.
Iedere brug kreeg de speciale aandacht van twee kinderen en een collegelid of raadslid. De estafetteloop startte vanaf het speciale feestterrein aan de Boskamp, waar in de avond ook een BBQ voor bewoners werd gehouden.
Binnen de tijd en ondanks de warmte lukte het deze estafettelopers om alle bruggen te openen, onder luid applaus van wijkbewoners en gasten. “De wijk is bijna af, we investeerden in de wijkopbouw door samen dingen te doen. Leuke activiteiten zoals een Vossenjacht, maar ook de realisatie van een noodzakelijk fietspad dat wijk naar het buitengebied ontsluit. Doe mee en draag bij aan je eigen buurt. Dingen gebeuren immers niet vanzelf“, aldus Nico van Nimwegen, voorzitter van wijkvereniging De Commandeur,  in de richting van zijn medebewoners.
“Deze bruggen brengen de wijk in verbinding met het dorp en het buitengebied. U hebt er lang op moeten wachten, maar geduld loont, “ aldus burgemeester Arnoud Rodenburg. “Complimenten voor uw betrokkenheid en uw pionierszin, doelend op wateroverlast en andere ongemakken. Mooi dat de kinderen vandaag de regie hadden in de afronding van hun eigen wijk. Dat geeft perspectief, kinderen maken immers de toekomst.”
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12