Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

wonen

DEN HAAG- Met gemengde gevoelens verlaat René van Grol het huis, waar hij twintig jaar met heel veel plezier heeft gewoond. Nu zijn vrouw vorig jaar is overleden, is de 5-kamer woning te groot geworden voor hem alleen. “Maar dat is ook de enige reden waarom ik wegga”. 

Rustig en ruim
René en zijn gezin waren in 2004 de eerste bewoners van deze ruime, rustig gelegen tussenwoning in de kindvriendelijke wijk Brasacker aan het eind van de Brasserskade. Het was een verademing na het wonen in de roerige buurt bij het Zuiderpark. “Hier in de straat komt alleen bestemmingsverkeer in één richting. Voor de rest is het er doodstil en heerlijk rustig wonen. We haalden ook veel woongenot uit de ruimte die het huis biedt. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers en op de bovenverdieping met balkon met ochtendzon, is een slaapkamer/multifunctionele ruimte waar ook nog plaats is voor de wasmachine. Hier kun je achter de knieschotten veel spullen kwijt. Dit geldt ook voor de berging aan de voorzijde van de woning. Er is een ruime keuken met eiland, een voorraad/trapkast en een grote woonkamer grenzend aan de achtertuin op het noordwesten, waar je in de middag de zon hebt. De in hoogte verspringende en aan het water liggende achtertuin heeft een betegeld terras en beneden een steiger. Mijn kinderen, die vlakbij wonen, kwamen hier vroeger met hun bootje aanleggen voor koffie of een ijsje.” In de nette voortuin is ruim plaats voor bijvoorbeeld een motor of (bak)fiets. Parkeren kan op loopafstand van de woning.

Sportieve mogelijkheden
Voor kinderen is er niet alleen water waar ze hun energie kwijt kunnen. De wijk biedt ook vele speeltuintjes en sportgelegenheid. René: “Zo zijn er de sportvelden van de hockeyclub en aan de Brasserskade die van voetbalclubs. Er zijn tennis-, biljart-, wandel- en hardloopclubs. Zelf heb ik veel hard gelopen in de vlakbij gelegen Delftse Hout. Ik ken haast elke boom daar.” Ook aan basisscholen, kinderdagverblijven, huis- en tandarts, winkelcentra, ontsluitingswegen en OV ontbreekt het niet in de omgeving. Het historisch centrum van Delft en de TU zijn vlakbij.

Instapklaar
René is, met hulp van zijn kinderen en kleinkinderen, zijn huidige woning woonklaar aan het maken. “Ik had verwacht dat het nog een paar jaar zou duren, maar kreeg binnen zes maanden een woning toegewezen. Dat is wel erg snel, maar het heeft ook weer een voordeel: het is tegenover het verzorgingshuis waar ik vrijwilligerswerk doe.” Hij blikt terug naar het allereerste begin aan de Watermunt en kijkt vervolgens naar het nu. “We hebben het vanaf de heipalen meegemaakt en alles was nieuw. De staat van het huis is nog steeds prima, zo blijkt uit het onlangs verschenen bouwkundig rapport. Het Energielabel is A, het huis is volledig geïsoleerd. De buitenboel is dit jaar nog geverfd en de plafonds binnen opnieuw gewit. Op de begane grond ligt elektrische vloerverwarming, waaraan je in principe genoeg hebt om het beneden te verwarmen. Dit scheelt in de stookkosten. De nieuwe bewoner kan er, op misschien wat andere kleuren behang en verf na, bij wijze van spreken zo in.”

Watermunt 59, Den Haag
Vraagprijs is: 545.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 121 m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding