Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

DELFT- Na 25 jaar neemt Monique Metz-Bradley met een beetje pijn in het hart afscheid van deze authentieke jaren ‘30 woning. Zij heeft er van haar gezin, verder bestaande uit man Robin en twee kinderen van 13 en 15 jaar, het langst gewoond. Nu gaan ze verhuizen naar Brabant, omdat er onverwacht een mooie kans kwam om naast de broer van Robin te gaan wonen.

In 2012 zijn Monique en Robin begonnen met de verbouwing van, toen nog, twee aparte huizen tot één. “De buurvrouw ging verhuizen en toen hebben wij de benedenwoning erbij gekocht en deze samengevoegd met de onze. We hebben oorspronkelijke jaren ‘30 accenten als glas in lood ramen en granito plinten gehandhaafd en met een knipoog naar de jaren ‘30 gezocht naar bakelieten deurkrukken, zwarte draai lichtknopjes en stopcontacten. Het hele huis is voorzien van dubbel glas en vloer- en muurisolatie, alle sloten zijn vervangen door een inbraakveilige variant, in 2017 is op de tweede verdieping de badkamer uitgebreid met een bad en in 2020 en ‘21 is de aanzienlijke tuin van 10 bij 5 meter opgeknapt met flagstone tegels en veel groen. De druif die er staat is overigens al meer dan dertig jaar oud en is ieder jaar goed voor liters druivensap. Doordat de berging oorspronkelijk voor twee huizen was, is deze ruim en heeft ingangen via de tuin en via het achterliggende straatje. Je kunt er zodoende makkelijk met een fiets uitrijden.”  

Nog vele mogelijkheden
Bewoners die andere ideeën over de indeling hebben kunnen hun hart zeker nog ophalen. Monique: “Er is nu een grote vliering over de hele breedte van het huis en alles is bevloerd. Boven is ook de gelegenheid om één van de kamers te verhogen, zodat er een vide ontstaat. Naar boven uitbreken kan dus. De ruime woonkamer op de eerste verdieping kan gemakkelijk gesplitst worden, waardoor er een extra slaapkamer komt. En de kamer naast de woonkeuken op de begane grond, die nu als gameruimte wordt gebruikt, is ook te maken tot praktijkruimte of tot slaapkamer voor bijvoorbeeld een inwonende ouder, voor wie trappen lopen moeilijker wordt. Op de begane grond is ook een douche bij het toilet, dus dit zou in dit licht ook uitstekend geschikt zijn. En heb je wat oudere thuiswonende kinderen, is het voor hen eventueel mogelijk de eerste etage in zijn geheel te bewonen. Er is daar bij de woonkamer namelijk ook een extra keuken, nu vooral makkelijk omdat je niet voor ieder drankje naar de woonkeuken hoeft te lopen.” Leuk detail: tijdens de Open Huizen Dag kwam een vroegere bewoner, die in het huis is geboren, een kijkje nemen in de woning waar vroeger op iedere etage één gezin woonde!

Ligging blijft goed
Het gezin haalde zijn woongenot uit onder andere het comfort van de ligging van het huis. “De ligging blijft altijd goed, er wordt niets meer gebouwd en op de hoek zit je vrij. Je hebt uitzicht op het park en de oude stadswal. In acht minuten loop je naar de Markt en gezellige terrassen. In een kwartier wandel je naar de Delftse Hout en in drie minuten zit je met de auto op de snelweg. Tramlijnen 1 en 19 zijn met twee minuten lopen te bereiken. Het huis zelf is heel licht en ruim genoeg om je even ergens terug te trekken. Dat heeft echt meerwaarde!”

Koningsplein 37C, Delft
Vraagprijs is: 765.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 130m2
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding