WAT ik zeggen WIL

vaste rubrieken

Studentenpartij
DELFT – Ik wil reageren op meneer Van Wijk, die vorige week in Delft op Zondag reageerde op de brief van Dick Koning. Van Wijk gaat voor mij wel helemaal de bocht uit met zijn reactie. Let wel dat ik niets tegen studenten heb, want ik kom er dagelijks, middels mijn werk, mee in aanraking en heb er twee in huis. Ik heb nog nooit meegemaakt dat het gemeentebestuur de TU Delft ook maar één strobreed in de weg heeft gelegd. Het voordeel viel ten alle tijden in het voordeel van de studenten. De werkende jongeren in de stad mochten hun feesten organiseren door bij studenten ruimten te huren. Alle grotere locaties waren in beheer door studentenverenigingen. Voor het uitgaan in de jaren '70 was er relatief weinig voor werkende jongeren in Delft. Dan is er nog de woongelegenheid die voor jongeren nog steeds is achtergebleven en nu met steeds meer verwarde mensen nog nijpender is. Dit terwijl DUWO blijkbaar wel geld heeft om de ene na de andere hoogbouw neer te zetten op locaties waar jongeren die niet studeren ook wel zouden willen wonen. Dan wil ik het nog niet eens hebben over de sportfaciliteiten waarbij de Delftse burger regelmatig moet buigen voor gewenste uitbreiding en mee-exponerende overlast. Dat er dan ook nog een politieke partij in het leven is geroepen voor studenten, een groep tijdelijke bewoners van de stad, die mag mee beslissen, is dan ook een beetje dubieus. Zeker als alom bekend is dat de raadslieden meestal niet meer dan één jaar zitting nemen om slechts hun CV op te pimpen. Om dit dan meteen grondrechtelijke dwaling te noemen, klinkt mij een beetje te links in de oren. Dat studenten, middels een platform een beweging willen meepraten als ze daar zin én tijd voor hebben: prima. Beslissen is echter net die stap te ver. Als je die club van STIP dan eens te hulp roept vanwege een gemeentelijke raadsbeslissing omtrent kamerverhuur zijn er veel beloftes maar geen resultaat. Waarschijnlijk een geheim besluit; Boejah! Hier wou ik het maar bij laten want Delft wordt, helaas, steeds minder mijn stad.

M.J.A. Rust – Delft
Kaartje
DELFT - Regelmatig lees ik Delft op Zondag. Verder ken ik Delft en omgeving ook best goed want ik woon er vanaf 1984, maar toch heb ik zeer regelmatig bij berichten van u dat ik niet snap waar het precies is. In de krant van vorig weekend bijvoorbeeld bericht u over een nieuwe fietsverbinding tussen de TU Delft en het Ackerdijkse bos. Beide weet ik te vinden, maar ik heb na het lezen geen idee waar die verbinding is. Ik zou het heel fijn vinden als u bij dergelijk bericht een klein kaartje zou plaatsen. Dan snappen volgens mij veel meer mensen waar het s. Volgens mij zou dat bij veel meer berichten kunnen want veel mensen kennen hun eigen wijk en de binnenstad maar veel andere wijken veel minder.

Geert Bergsma, Delft

Reactie van de redactie: In verband met de beperkte ruimte is het helaas ondoenlijk om regelmatig kaartjes bij de artikelen te plaatsen. We zullen ons best blijven doen met vermelden waar verhalen zich exact afspelen.