Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Otto Lopes Cardozo

vaste rubrieken

- Wat ben je hier op het bordes van het Raadhuis aan het doen?
"Ik kom onze nieuwe burgemeester Marja van Bijsterveldt een hart onder de riem steken."

- Wat draag je bij je?
"Ik heb een poster van de burgemeester laten maken met de tekst: 'Waarde burgemeester/Maak (bestuurlijk) Delft weer mooi'. Die overhandig ik haar dit weekend tijdens de kennismakingsreceptie met de burgers. Ik hoop dat ze er een mooi plaatsje voor heeft in haar kantoor."

- Je neemt normaal gesproken geen blad voor de mond als het om bestuurlijk Delft gaat.
"Dat is niet veranderd, hoor. Ik heb nog steeds héél weinig met het merendeel van de gemeenteraad en allerlei andere bestuurders. In Van Bijsterveldts voorganger Verkerk had ik het vertrouwen al lang opgezegd, die had in mijn ogen te veel last van egofilie. Maar nieuwe bezems vegen schoon. Ik verwacht veel van mevrouw Van Bijsterveldt en geef haar dan ook graag het voordeel van de twijfel. Daarbij komt: het is een vrouw, en ik ben opgegroeid in een gezin vol vrouwen. Ik behandel haar met het respect dat ze verdient."

- Welk nieuws houdt je bezig?
"Iets wat ik bij mevrouw Van Bijsterveldt graag aankaart. Ik sprak laatst een echtpaar dat 50 jaar getrouwd was, maar geen bloemetje kreeg van de gemeente wegens de bezuinigingen. Ik hoop dat de burgemeester dit soort leuke dingen voor de burgers in ere herstelt. Haal dat geld maar weg bij bestuurders en raadsleden die er niks van bakken."

Afbeelding