Wat ik zeggen wil

vaste rubrieken

Helaas
DELFT - Helaas mocht ik in de krant Delft op Zondag van vorig weekend weer eens een schrijfsel van de heer Stoelinga lezen. Helaas misbruikt hij het referendum om weer eens een punt tegen andere bevolkingsgroepen te maken.
Van een positieve bijdrage is natuurlijk helaas geen sprake, dan zou je mee moeten denken en verantwoordelijkheid moeten nemen. Maar mijn verwondering steeg toen uit het niets er 600 moskeeën op de proppen kwamen. Waarom werden die plotseling genoemd? Oh ja, het gaat om moslims, stom van mij, vergeten. Helaas ging mijn verwondering over in boosheid toen de heer Stoelinga wenste dat hij zelf een vluchteling was. Hoe durft hij dit te zeggen? Lekker veilig in Delft, genoeg te eten en te drinken, een dak boven zijn hoofd en 'fijne' mensen die zijn gedachtengoed delen. Een grof schandaal en de ultieme miskenning van de ellende waar vluchtelingen mee te maken hebben.
Een laatste helaas; de heer Stoelinga houdt van Delft en Nederland en vertrekt vooralsnog niet. Helaas. Maar het vooralsnog stemt mij hoopvol.

Robert Dekker, Delft

Horeca Paardenmarkt
DELFT - De eigenaar van de Paardenmarkt 1, het vroegere depot van het Legermuseum, wil de bestaande ondergeschikte horecavergunning uitbreiden naar een Horeca 1b vergunning. Hiertoe is een bestemmingsplanwijziging aangevraagd, die mogelijk binnen de kruimelregeling geregeld zou kunnen gaan worden. De eigenaar en uitbater beloven plechtig niet later open te zullen zijn dan 23.00 uur, zeven dagen in de week. Maar wát als de eventueel straks verkregen horeca 1b vergunning openingstijden toestaat doordeweeks tot 01.00 uur en in het weekend tot 02.00 uur plús twaalf extra evenementen met open sluitingstijden? Hoe juridisch waterdicht zijn dan de beloftes van de eigenaar? En wat gebeurt er als het pand verkocht wordt? Is de volgende eigenaar óók nog zo begaan met de nachtrust van de gehele buurt of gaat deze voor het maximaliseren van de winst en rekt hij alle tijden toch nog (legaal!) op tot het maximaal toelaatbare volgens de vergunning? Hierover moet de politiek zich buigen en zorgvuldig onderzoeken of hier een voor iedereen acceptabele uitkomst mogelijk is. Dus geen overhaaste kruimelregeling toepassen, maar een gedegen onderzoek naar de mogelijkheden omtrent de vergunningstijden. De omgeving Paardenmarkt zal zich niet kunnen vinden in de late openingstijden zoals hierboven omschreven en zal in dat geval massaal in het geweer komen. Een tweede Beestenmarkt in een gebied met hoofdbestemming Wonen is uiteraard volstrekt onacceptabel. Maakt u zich zorgen en wilt u meer weten? Kom dan dinsdag 19 april 20.00 uur naar het stadhuis waar de openbaar toegankelijke Commissievergadering Ruimte en Verkeer gehouden wordt waarin dit onderwerp besproken zal worden.

Matthias van den Berg, Delft