Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Het verbaast me dat je regelmatig geklaag hoort over dat er in Delft zo weinig te doen is. De hoffotograaf en ik zijn de afgelopen weekenden vaak samen op pad geweest en of het nu in Ciccionina, STECK, de BIERfabriek of De Kurk is; er is tot midden in de nacht genoeg te beleven. Ben je benieuwd wat, luister dan op vrijdagavond tussen negen en half tien naar Uit in Delft, waarin ik samen met de altijd enthousiaste Brian bespreek wat er allemaal te beleven valt.
Dan werd onlangs het rapport van Deetman gepresenteerd, dat geleid heeft tot heftige discussies. Ik hoop vooral dat er snel een oplossing wordt gevonden voor het probleem met de bussen, want als er iets is dat nog een beetje geld binnenbrengt voor de stad, is het toerisme. Wat dat aangaat is het goed dat er wordt geïnvesteerd in het Prinsenhof. Natuurlijk is tweeënhalf miljoen veel geld, maar het biedt ook meer mogelijkheden voor de toekomst. Daarnaast wordt in het station tien miljoen uitgegeven voor twee werkende deuren. Verder wordt de komende tijd steeds duidelijker dat 2016 het Vermeerjaar is. Er komen Vermeerbier, Vermeerkoekjes, Vermeerklompen enzovoorts. Graag zouden we er ook wat meer activiteiten bij hebben, maar het vervelende is dat dat altijd op dezelfde goedwillende ondernemers neerkomt. Er is een clubje enthousiastelingen dat investeert en de rest vindt het wel prima zo. Dat is zonde. Die voorlopers pakken de handschoen op Koningsdag weer mooi op.
Wat ook jammer is, is dat de Blue Market dit jaar geen doorgang kan vinden op de Markt. Ik weet niet wie het besluit, maar na het enorme succes van vorig jaar moet het blijkbaar buiten de stad worden georganiseerd. Ik denk niet dat de initiatiefnemers dat zien zitten. Delft voor de Helft mag wel plaatsvinden, maar daarbij is weinig van het oorspronkelijke concept over: er staan vooral eettentjes.
Verder waren de cafés tijdens het Bluesfestival, ondanks de uitbreiding weer afgeladen en hebben we genoten van de Delftse Studenten Bigband in de Tobbe. Echt weer een avondje terug in de tijd. Daarnaast zijn we naar Gothic Night in het Floratheater geweest en hebben we een geweldige De Dijk-coverband gezien in STECK. Op zulke avonden is het jammer dat de zaal pas volstroomt als de show al bijna voorbij is en niet als de band om 21.00 uur begint.