Afbeelding

Veel Gekker Moet Het Niet Worden

vaste rubrieken

Editie: Week 28, Jaargang 21 |

De politie hield in de nacht van maandag 8 juli op dinsdag 9 juli drie mannen aan op de Woudseweg in Schipluiden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van deze mannen bij een reeks diefstallen van diesel uit tractoren vanaf een terrein op de Woudseweg. Een 53-jarige man, eigenaar van het bewuste terrein, was in de afgelopen paar weken een aantal keer de dupe geweest van dieseldiefstal. Hij was het zo beu dat hij en zijn broers afwisselend op de wacht gingen staan om het terrein ’s nachts in de gaten te houden. Maandag- op dinsdagnacht was het raak. Omstreeks 01.00 uur zag de man dat de drie verdachten (24, 24 en 44 zonder vaste woon- of verblijfplaats) met jerrycans over zijn terrein liepen. Hij alarmeerde direct de politie die het terrein afzette en met politiehonden het terrein afspeurde naar de verdachten. Zij konden niet veel later worden aangehouden. Eén van hen raakte bij de aanhouding lichtgewond door de aanhouding met de politiehond. De mannen hadden de jerrycans achtergelaten bij de tractoren, maar hadden ditmaal kratten bier gestolen. De politie onderzoekt de rol van de verdachten in de dieseldiefstal zaak.

Hulpdiensten moesten zaterdag 6 juli om 22.00 uur uitrukken om aan de Haydnlaan een 46-jarige vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. De vrouw probeerde enkele waardevolle spullen die door haar eveneens 46-jarige vriend tijdens een ruzie in een ondergrondse vuilcontainer waren gegooid eruit te halen. De man hield daarbij de vrouw vast zodat zij de spulletjes kon pakken. Hierbij viel de vrouw in de container en kon zij er niet meer zelfstandig uit komen. De brandweer bood snel uitkomst zodat het leed voor de Delftse snel geleden was.

Een 54-jarige man uit Delft vierde op woensdag 3 juli een diploma-uitreiking iets te uitbundig. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. Een getuige zag rond 19.00 uur op het Zuideinde een auto rijden die maar net twee fietsers kon ontwijken, maar wel tegen een geparkeerd voertuig botste. Een straat verderop trof de getuige de bestuurder slapend in het voertuig aan. Hij sprak de man aan, maar deze reageerde niet of nauwelijks. Daarop belde de getuige de politie, die de bestuurder mee nam naar het politiebureau.

Vrijdagmiddag heeft de politie enige tijd gezocht naar inbrekers die waren overlopen in een woning aan de Julianalaan. Hierbij heeft men onder andere gebruik gemaakt van een speurhond. Eén aanwezige in het pand is door de politie meegenomen naar het bureau om aldaar van de schrik te bekomen en om gehoord te worden.

Een skeeleraarster kwam lelijk ten val op het Klapswijkselaantje in Pijnacker. Op basis van de melding werd een ambulance ter plaatse gestuurd. Enkele minuten later werd ook het Mobiel Medisch Team met Lifeliner 2 opgeroepen. Het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd en op een wervelplank gelegd. Daarna is zij met spoed vervoerd naar een ziekenhuis in de regio. De toedracht van het ongeval is nog onbekend.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12