Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

Een alerte buurtbewoner hoorde in de vroege ochtend van donderdag 4 oktober een autoalarm op de Pinksterbloem in Nootdorp afgaan en belde direct via 112 de politie. Agenten hielden geen verdachte aan, maar vonden wel een tas met airbags en navigatiesystemen. De politie is op zoek naar personen waarbij in de avond/nacht van 3 op 4 oktober in de auto is ingebroken en de airbag of het navigatiesysteem is gestolen. Van de verdachte is het volgende signalement bekend: man, 30 tot 35 jaar oud, vermoedelijk van Poolse of Roemeense afkomst. Hij droeg een donkerkleurige jas en pet, een spijkerbroek en op zijn rug een zwarte rugzak. Heeft u iets verdachts gezien of informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de Recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via telefoonnummer 0900 - 8844.

Politieagenten hielden afgelopen woensdag om 16.15 uur een 44-jarige inwoonster uit Delft aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw nam bij een supermarkt aan het Bastiaansplein een kip mee zonder daarvoor te betalen. Beveiligingspersoneel betrapte de vrouw en droegen haar over aan de politie. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Politieagenten hielden afgelopen woensdag een 20-jarige man uit Krimpen aan de IJssel en een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan nadat zij in een gestolen auto op de vlucht gingen voor de politie. Surveillerende agenten zagen de twee rond 03.30 uur rijden op de Vrijebanseweg. Omdat de bestuurder met zijn auto een vreemde manoeuvre maakte, besloten zij de inzittenen te controleren. De bestuurder was echter niet van plan gehoor te geven aan het stopteken van de agenten en ging er met hoge snelheid vandoor. In de eerste de beste bocht verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam via de middenberm terecht op de weghelft voor tegengesteld verkeer. De man reed vervolgens via de Rijswijkse Landingslaan, de Poortweg en de Brasserskade de Rijksweg A13 op in de richting van Den Haag. Hij nam op de A4 de afrit Rijswijk om vervolgens de Prinses Beatrixlaan op te rijden. Uiteindelijk kwam de auto op de Guntersteinweg in De Haag tot stilstand tegen een tuinhek en konden de twee inzittenden worden aangehouden in de binnentuin van een van de woningen. De recherche onderzoekt de zaak.

Een 66-jarige Delftenaar zag afgelopen woensdag zijn kans schoon toen hij op de Jacoba van Beierenlaan een deur van een studentenwoning open zag staan. Agenten kregen rond 06.30 uur de melding dat op het studentencomplex aan de Jacoba van Beierenlaan een man rondscharrelde die aan de deuren van de studentenwoningen voelde. Ter plaatse zagen de agenten op de derde etage een man lopen die net met de trap naar beneden kwam. Hij bleek een volle tas met lege bierflesjes en een krat bier bij zich te hebben. Hij verklaarde desgevraagd dat hij de deur van een van de woningen open zag staan en vervolgens de flesjes en de krat had meegenomen. Hierop hielden de agenten hem aan en namen hem mee naar het politiebureau.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12