Afbeelding

Wat ik zeggen wil - 27 Januari 2013

vaste rubrieken Wat ik zeggen wil

Editie: Week 3, Jaargang 21 |

Fietsen Agathaplein
Het is heel vervelend voor de heer R. Manger dat hij op het Agathaplein van zijn fiets gereden is. (krant Delft op Zondag, 13 januari 2013). Bij de ingangen tot het Agathaplein zijn al zeer geruime tijd palen met een blauw bordje aanwezig, die laten zien dat het voetgangersgebied is. Dergelijke palen zijn ook bij de toegangen tot de Schoolstraat te vinden, maar daar staat eronder vermeld dat fietsen is toegestaan. Ik zal dus niet snel door de Schoolstraat lopen, maar wel over het Agathaplein. Daar word ik als voetganger vaak bijna door fietsers ten val gebracht. Zijn er geen door de Gemeente aangestelde toezichthouders die daarop wat meer kunnen en willen letten? Ik ben overigens niet die dame die hem omver gestoten heeft.
K. Hoogendam, Delft

Sneeuwpret
Voor heel veel kinderen en misschien ook volwassenen is de sneeuw een groot feest. Behalve voor degenen die erin moeten werken want het brengt ook zijn nodige ongemakken met zich mee, Je moet warme schoenen aan en heel dikke kleren, zeker wanneer je als bloemenkoopman je centen probeert te verdienen op verschillende markten. Zo staan wij dus ook op de donderdagen in Delft op de Brabantse Turfmarkt. Vol goede moet gingen wij dus afgelopen donderdag met flinke vorst de strijd aan om toch nog wat te verdienen. Maar eenmaal op de Brabantse Turfmarkt aangekomen (om 7.00 uur in de ochtend) schrok ik verschrikkelijk. Volgens de algemene marktverordening is de gemeente verplicht om het verhuurde stuk grond van 35 vierkante meter schoon, dus zonder sneeuw, op te leveren aan diegene die er voor betaalt. In ons geval is dat 440 euro per kwartaal. Maar wat was er gedaan voor de bloemen- en plantenkooplui op de Delftse markt? Helemaal niets! Toen zelf de schop maar in handen genomen en drie kwartier staan scheppen totdat mijn kraam schoon was, zodat wij gewoon met de schoenen op de klinkers konden staan en niet in 20 cm sneeuw. Gemeente Delft, jullie hebben je weer van een zeer goede kant laten zien. Hartelijk dank daarvoor!

Richard de Bruijn

Bedankje
Afgelopen maandag ben ik in de stad beroofd door jongeren. Mijn tas werd uit mijn fiets getrokken. Iemand is achter mijn tas aangegaan en heeft hem afgegeven bij de Rabobank in de Peperstraat. Diegene heeft echter geen adres of naam achtergelaten. Ik hoop dus maar dat hij dit bericht leest want ik wil hem heel erg bedanken voor zijn hulp!
Naam bekend bij de redactie

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12