Afbeelding

Delvenaar in beeld: Hylke van Grieken (25), ex- baanwielrenner

vaste rubrieken

Editie: Week 23, Jaargang 21 |

- Wat ben je hier op de Beestenmarkt aan het doen?

“Ik kom net terug van college. Ik heb mijn studie weer opgepakt en ben sindsdien weer in de binnenstad gaan wonen.”

- Want je woonde al eerder in de binnenstad?
“Ja. Toen ik begon met studeren ben ik van mijn ouderlijk huis net buiten de binnenstad naar de Oude Delft verhuisd. Daarna heb ik mijn studie op een lager pitje gezet voor het baanwielrennen en heb ik in Amsterdam en Papendal gewoond. Nu ben ik weer terug in Delft en studeer ik weer werktuigbouwkunde. Ik probeer het wel met sport te blijven combineren. Zo geef ik op het moment fietstraining aan schaatsers en zet ik me in voor de wielerronde van Delft. Een wielerronde in de binnenstad lijkt me super.”

¬- Waarom lijkt je dat zo mooi?
“Het is gewoon gaaf om wielrenners door het centrum te zien rijden in de stad waar je zelf bent opgegroeid. Bovendien is het een mooi podium voor de stad om zijn sportambities te tonen. Ik wil mijn sport en mijn stad graag bij elkaar brengen. Wielrennen kan ook zeker een toegevoegde waarde zijn. Zie bijvoorbeeld de beleving tijdens de Golden Tenloop. Dat kan met een wielerronde ook en zo zet je Delft bovendien in de picture.”

- Wat is jouw nieuws van afgelopen week?
“De plannen voor een nieuwe ijsbaan. Iedereen heeft er een mening over. Dat hoort ook bij Nederland natuurlijk, maar het mooie vind ik dat er wel echt draagvlak voor is. De animo vanuit het bedrijfsleven is positief en ik hoop dat het doorgaat. Daarnaast zijn de Jeugd Olympische Spelen volgende maand in Utrecht en ook dat is een mooi platform. Ik hoop dat het een aanleiding is voor het realiseren voor nog meer plannen. Er loopt immers een groot aantal nieuwe sportprojecten.”

- Moet die nieuwe ijsbaan in Almere of Heerenveen komen te staan?
“Nee zet hem dan maar in Zoetermeer. Daar ligt ook een goed plan en dat is lekker dichtbij. Maar waarom kiezen? Thialf blijft wel, Almere komt erbij en Zoetermeer kan daarnaast een mooie aanvulling zijn. Een beetje gezonde concurrentie is goed voor de sport.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12