Afbeelding

Delvenaar in beeld - zondag 10 februari 2013

vaste rubrieken

Editie: Week 6, Jaargang 21 |

Gerard Reijgersberg (69), gepensioneerd

- Wat ben je hier op de Julianalaan aan het doen?
“Ik ben op weg naar de Markt. Dat doe ik elke donderdag. Eerst loop ik dan een rondje over de Markt en vervolgens ga ik naar het Boterhuis om het begin van het weekend te vieren met een lekker biertje.”

- Heb je een favoriet bier?
“Ja, ik drink er altijd een Westmalle Tripel. Als ze dat niet hebben is iets anders ook goed, maar dan moet het wel een donker biertje van acht tot tien procent zijn.”

- Heb je deze week nog wat leuks gedaan?
“Ik heb van de week een elektrische fiets gekocht. Ik heb een jaar of dertig lang getrimd, maar ik heb inmiddels een beetje last van mijn knieën.

Vroeger als ik met mijn vrouw fietste moest ik steeds achterom kijken, maar sinds zij zo’n elektrische fiets heeft is dat andersom. Daarom heb ik er nu zelf ook één gekocht.”

- Dus je gaat nu weer lekker veel fietsen?
“Ja, en wandelen, dat doe ik ook elke dag wel een uur of twee.”

- Wat is je nieuws van deze week?
“Dat is de val van de SNS Bank en dan vooral het feit dat de nieuwe directeur vijf en een halve ton gaat verdienen. Dat vind ik veel te veel. We hebben het wel over ons belastinggeld. We hebben allemaal wel onze mond vol over wat er in Italië en Griekenland allemaal mis gaat, maar in Nederland gaat het allemaal echt niet heel veel anders.”

- Zou zijn salaris volgens jou rond de Balkenendenorm moeten liggen?
“Dat wil ik ook weer niet zeggen. Die man zal vast een meerwaarde hebben en daarom mag hij van mij best twee keer zoveel verdienen, maar vier keer zoveel vind ik echt overdreven.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12