Afbeelding

Veel Gekker Moet Het Niet Worden

vaste rubrieken

Editie: Week 35, Jaargang 21 |

De politie trad woensdag 28 augustus op tegen een 34-jarige Delftenaar die ondanks verzoeken van buurtbewoners en de politie niet voornemens was om de geluidsoverlast die hij veroorzaakte te beperken. De politie kreeg in de loop van de avond meerdere klachten. Buurtbewoners ergerden zich aan de geluidsoverlast vanuit de woning van de verdachte aan de Koningin Emmalaan. Toen agenten langsgingen, beloofde de man het rustiger aan te doen. Daarvan bleek slechts kortstondig sprake. Toen agenten kort na middernacht voor de tweede keer langs gingen, namen zij direct de apparatuur in beslag. De man heeft in het verleden meerdere malen gezorgd voor forse geluidsoverlast. De Delftenaar verzette zich tegen de politieactie. Hij moest worden gepepperd en werd daarop aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en werd in afwachting van zijn verhoor ingesloten.

De 10-jarige Bradley uit Pijnacker is weer terecht. De politie trof de jongen in goede gezondheid aan bij kennissen. De jongen was sinds maandagavond 26 augustus rond middernacht vermist vanaf het huis van zijn oma aan de Vogelkerslaan. Hij had die avond, na een meningsverschil met zijn moeder, de avond doorgebracht bij zijn oma. Toen ze hem thuis wilde brengen ging hij ervandoor. De politie startte er grootse zoekactie. ’s Nachts vloog de politiehelikopter in de regio op zoek naar Bradley en tevens zijn diverse mogelijke verblijfplaatsen bezocht. Bradley en zijn moeder zijn weer verenigd.

De politie hield vrijdagochtend 23 augustus een 22-jarige vrouw aan op de Paradijspoort. De vrouw had iets te diep in het glaasje gekeken. Een getuige meldde rond 09.50 uur dat de vrouw nogal slingerend over de Gasthuislaan reed terwijl ze met vermoedelijk een fles alcohol in de hand haar auto bestuurde. Politie ging op onderzoek uit en trof de bewuste auto, zonder bestuurster, op de Paradijspoort aan. De bijrijder gaf aan dat de vrouw aan het pinnen was. De politie trof haar inderdaad bij de pinautomaat aan. Bij het zien van de politie reageerde ze erg recalcitrant, maar uiteindelijk besloot ze toch mee te werken. Ze blies 740 ugl, meer dan drie keer zoveel als toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Drie personen hebben in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 augustus geprobeerd een geldautomaat aan het Paradeplein in Nootdorp te kraken. De recherche is een onderzoek gestart. Een getuige meldde rond 04.30 uur bij de politie dat drie personen met bivakmutsen gaten boorden in het geldautomaat. Onverrichter zake gingen zij er kort daarna op twee scooters vandoor, in de richting van de Kerkweg en de Julianastraat. Met man en macht werd nog naar het drietal gezocht; zij zijn niet meer aangetroffen. Bij de geldautomaat werd tegelijkertijd een uitgebreid technisch onderzoek gestart. Hierbij werd ook een achtergelaten bestelbusje gevonden: dit bleek afgelopen week in Haarlem gestolen te zijn. Mogelijk wilden de verdachten dit bij de kraak gebruiken. De recherche van Pijnacker-Nootdorp leidt het onderzoek. Heeft u iets gezien dat te maken kan hebben met de poging tot kraak of heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12