Afbeelding

'Sisters to the top' bedwingen tot twee keer toe de Alpe d'Huez

vaste rubrieken

Editie: Week 22, Jaargang 23 |

Het team van 'Sisters to the top', dat mee doet aan de Alpe d'HuZes, helemaal vol met sponsors.

DELFT – Drie zusters gaan tweemaal te voet de Alpe d'Huez bedwingen. Hun team heet 'Sisters to the top' en ze steunen met hun actie de KWF Kankerbestrijding. De beklimming, het wandelen bergopwaarts, vindt plaats in het kader van de Alpe d'HuZes. In eerdere acties heeft 'Sisters to the top' al meer dan 9.000 euro opgehaald.

Het team wordt onder meer gesponsord door Bakker Aad de Groot. De naam van dit Delftse bedrijf staat dan ook op de shirts die de dames tijdens de beklimming dragen. In de twee Delftse winkels is al lang en breed promotie gemaakt voor 'Sisters to the top'. Onder meer staan er collectebussen in de winkel, kunnen stortingen via het internet gedaan worden, maar ook wordt er geld door het personeel speciaal voor dit team opgehaald.
De zussen heten Jenny Peters, Marijke van Rijn en Conny Rensman. In hun familie- en vriendenkring werden de drie zusters geconfronteerd met de ziekte kanker. Dat was voor de dames reden om zich in te schrijven voor de Alpe d'HuZes. Tot overmaat van ramp kreeg Conny een paar weken na inschrijving ook nog eens te horen dat zij zelf ook een tumor in haar borst had.
Ontdekt tijdens het bevolkingsonderzoek. Gelukkig was de tumor operatief heel goed te verwijderen. Hierbij kon zelfs de borst worden gespaard. Dit alles heeft er gelukkig niet toe geleid, dat Conny haar deelname aan de Alpe d'HuZes heeft hoeven afzeggen.
Het is vooral het overlijden van de vader van deze drie dames geweest dat hen ertoe heeft aangezet zich in te schrijven voor de beklimming. Darmkanker was de veroorzaker. De drie zusters zijn na de vervelende aangelegenheid dat Conny ook getroffen is door deze ziekte, extra gemotiveerd om aan de Alpe d'HuZes mee te doen. Iedere euro die 'Sisters to the top' ophaalt is bestemd voor het KWF, waarmee weer onderzoek mogelijk is voor de bestrijding van de ziekte. Twee keer de berg op wandelen, dat moet 2.500 euro per persoon opleveren. En dat in twaalf uur tijd. Het zal inderdaad heel indrukwekkend worden, maar voor Jenny, Marijke en Conny vooral de afsluiting van een zeer moeilijke periode.
Heeft u ook wel interesse om 'Sisters to the top' te sponsoren? Breng dan een bezoekje aan hun website. Hier zult u alle benodigde informatie vinden. Kijk op http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/sisters-to-the-top/.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12